‘HOD ZA ŽIVOT’ I ‘SUBOTA ZA SLOBODU’: Markić: ‘Ovo je dobar znak izgradnje kulture života’; Udruga mladih V.U.K.: ‘Šaljemo poruke tolerancije i ravnopravnosti’

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Dvije povorke – Hod za život te Subota za slobodu odnosno kontraskup navedenom Hodu za život, održane su u subotu u Varaždinu.

Kako je objavila PU varaždinska, oni su od Udruge U ime obitelji zaprimili prijavu javnog okupljanja od 10,30 do 12,30 sati na prostoru ulica i trgova grada Varaždina, kao održavanje mirnog okupljanja, javnog prosvjeda pod nazivom Hod za život u Varaždinu.

Tom je prigodom Željka Markić istaknula da joj je “jako drago da ovakav skup raste u Hrvatskoj te smatra da je to dobar znak izgradnje kulture života”. U Varaždinu je bio i hrvatski europarlamentarac Ladislav Ilčić.

Za vrijeme održavanja Hoda za život, istodobno je održana povorka Subotom za slobodu na prostoru Šetališta Josipa Jurja Strossmayera.

Kako su istaknuli iz PU varaždinske, od Udruge mladih V.U.K. iz Varaždina zaprimili su prijavu javnog okupljanja za održavanje mirnog prosvjeda pod nazivom Subotom za slobodu. Cilj tog okupljanja bio je, kako su naglasili, “slanje poruke tolerancije, ravnopravnosti, poštivanja ženskih prava i ljudskih sloboda”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI