Hoće li Kolinda morati na razgovor u DORH zbog smjene Lozančića?

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Jedan od Milanovićevih savjetnika trebao bi postati nekadašnji ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić. Porezna uprava poziva sve porezne obveznike da prijavljuju, obračunavaju i plaćaju propisane porezne obveze sukladno zakonima kojima se regulira određena vrsta poreza odnosno doprinosa, te da kroz pristup ‘dobrovoljnog ispravka prijava’ sami prijave ili isprave uočene greške, stoji na stranicama Porezne uprave; javlja N1.

Lozančića je, podsjetimo, 2016. godine pod nikad razjašnjenim okolnostima s mjesta šefa SOA-e smijenila Kolinda Grabar-Kitarović. Govorila je tada da je on bio Milanovićev privatni obavještajac, ali u detalje nije ulazila.

Šef saborskog odbora Ranko Ostojić tražio je od Državnog odvjetništva da odgovore postoje li protiv Lozančića kaznene prijave i jesu li pokrenuli izvide.

“Dobili smo odgovor od DORH-a da oni nisu pokrenuli postupak, da nisu smatrali da je ta izjava dovoljna za izvide. Međutim, ja kao predsjednik Odbora poslao sam dopunsko pitanje da mi odgovore kako se može dogoditi da netko tako nekoga optuži, da iznese takve informacije o čelniku SOA-e koje je rezultirala i njegovom smjenom, a da DORH ne poduzme ništa”, rekao je Ranko Ostojić za Dnevnik.hr.

Stoga Ostojić od Državnog odvjetništva očekuje da na ovome ne stanu.“Oni mogu pozvati gospođu Grabar-Kitarović da objasni što je pod tim mislila pa neka oni dalje razriješe i utvrde postoji li osnovana sumnja i je li ona govorila istinu ili ne”, govori Ostojić.

Hoće li je pozvati, Državno odvjetništvo ne otkriva, a još se uvijek ne zna zašto je Lozančić uopće smijenjen.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI