HOĆE LI BANDIĆ DOBITI SPOMENIK? Prebacuje se odgovornost sa stranke na Grad i obrnuto

Foto: Zagreb.info

Hoće li pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dobiti spomenik na Mirogoju, još je uvijek otvoreno pitanje. On je preminuo 28. veljače 2021., a kontroverze oko njegova posljednjeg počivališta i dalje ne prolaze.

Govorilo se o tome kako je sporno grobno mjesto, ali poslije je ipak utvrđeno da je dodijeljeno sukladno proceduri. Nakon toga je njegova obitelj mjesecima čekala novu gradsku vlast da im ustupi na korištenje Bandićevo grobno mjesto. Nakon što se i to dogodilo, postavilo se pitanje što će biti s nadgrobnim spomenikom.

Zagrebački Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode još uvijek nije zaprimio službeni zahtjev za odobrenje za izradu nadgrobnog spomenika na grobu Milana Bandića, koji je prije više od pet mjeseci Vesni Bandić, supruzi preminuloga gradonačelnika, ustupio grobno mjesto na Mirogoju na kojem je pokopan njezin suprug, rekli su iz Grada Zagreba Jutarnjem listu.

Vesna Bandić je rekla kako je to “na sebe pruzela stranka”.

Predsjednik stranke Bandić Milan 365, Slavko Kojić je istaknuo kako u stranci “nikada i ni s kim o tome nisu razgovarali”.“Stranka nema kapacitete da tako nešto napravi niti smo s nekim o tome razgovarali. Bandić je umro kao aktualni gradonačelnik i zapravo bi to trebala biti odgovornost gradske uprave. Ipak je riječ o gradonačelniku koji je bio na vlasti 20 godina, a preminuo je dok je bio na vlasti”, naglasio je Kojić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI