HNS TRAŽI OBAVEZNU UGRADNJU DETEKTORA MONOKSIDA: ‘Postoji konkretan način da se tragedije u budućnosti izbjegnu’

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Iz Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata kazali su da su Ministarstvu gospodarstva uputili inicijativu kojom traže propisivanje obveze ugradnje detektora ugljičnog monoksida u sva kućanstva s trošilom na plin o trošku opskrbljivača plinom.

“Očekujemo stoga što skorije očitovanje ministarstva te pokretanje izmjena mjerodavnih propisa kako bi se ova naša, prvenstveno sigurnosna inicijativa što prije implementirala u praksi i kako bi se u budućnosti izbjeglo ponavljanje tragičnih slučajeva trovanja ugljičnim monoksidom kakvima, nažalost, gotovo redovito svjedočimo tijekom zimskih mjeseci”, rekli su iz HNS-a.

Podsjetili su na vijest o trovanju ugljičnim monoksidom u ponedjeljak u Valpovu, da je dijete u tom slučaju stabilno te mu poželjeli brz oporavak. Pitaju se treba li se i dalje oslanjati na puku sreću.

“Sezona grijanja tek je počela i postoji konkretan način da se takve tragedije u budućnosti izbjegnu i da građani u 21. stoljeću ne riskiraju vlastite živote zbog elementarne potrebe da se ugriju u zimskim mjesecima”, zaključuju su iz HNS-a.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI