HNS-OV ĆURAJ UMIRIO GRAĐANE: ‘Struja neće drastično poskupjeti’

Foto: Cropix

U Vladi je završio sastanak koalicijskih partnera iz parlamentarne većine o najavljenim Vladinim mjerama.

Nakon sastanka javnosti se obratio HNS-ov Stjepan Čuraj.

Upitan koliko je vrijedan novi paket mjera, Čuraj je rekao da se o iznosima nije spekuliralo. “Sigurno nije mali, ali mislim da je veći od onoga što je ranije bilo”, rekao je Čuraj, dajući naslutiti da je paket mjera veći od pet milijardi kuna.

Što se tiče poskupljenja struje, Čuraj je rekao da drastičnih poskupljenja neće biti. “Recimo da će biti stvari koliko-toliko najbliže onome što je dosad bilo”, rekao je Čuraj.

“O brojkama nije bilo riječi, bilo je riječi koji su ciljevi”, rekao je Čuraj.Upitan hoće li biti energetskog dodatka za umirovljenike, Čuraj je rekao da će se pomoći onima kojima je najpotrebnije, ali da će o iznosima i tko spada u tu mjeru objaviti u četvrtak. Osim toga, mjere će omogućiti i da se sve drugo odvija normalno, uključujući i nastavu, rekao je Čuraj.

Novinari su Čuraja pitali je li koalicijske partnere zanimalo išta o Ini, Čuraj je rekao da nije bilo što za pitati. “Ta je tema apsolvirana na prošlom sastanku”, rekao je.

Komentirajući akciju oporbe u Saboru, Čuraj je rekao da su htjeli dobiti poligon za raspravu, bez konkretnog rezultata. “Zbilja je to dokazalo da nije bila potrebna sjednica Sabora”, rekao je Čuraj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI