Hloverka o gubitku turista iz BiH: ‘Žao nam je, oni su naši tradicionalni gosti, ali rezervacije rastu, a otkazivanja nema’

Patrik Macek/PIXSELL

Vijest da će građani BiH morati u 14-dnevnu samoizolaciju prilikom ulaska u Hrvatsku direktan je udarac na hrvatski turizam.

Među pogođenijim turističkim središtima svakako je i Makarska, koja je već tradicionalno odredište gostima iz susjedne zemlje.

Direktorica makarske Turističke zajednice Hloverka Novak Srzić nije oduševljenja novom odlukom Stožera, ali je razumije.

“Nama je žao što smo bili prisiljeni uvesti te mjere. Naravno da one štete turizmu, pogotovo što su gosti iz BiH naši tradicionalni gosti. Osobno, nadam se da je mjera privremenog karaktera”, rekla nam je Novak Srzić.

“Mjera je ipak bila nužna, zdravlje nam je na prvom mjestu – vidimo da se i u Hrvatskoj povećava broj novoozarežnih. Prema tome, moramo to shvatiti kao mjeru opreza, preventive. Pa vidite i da EU koja otvara granice razmišlja hoće li građani iz SAD-a moći putovati u Europu“, povukla je paralelu.



Stanje u Makarskoj, što se tiče turista, bolje je iz dana u dan.

“Svakim danom je sve bolje. Prije deset dana bilo ih je 500, jučer 1.500, danas 2.060. Najbrojniji su Nijemci, Česi i Poljaci. Ono što nas veseli je da idu rezervacije, da nema otkazivanja. To su dobri znakovi, a ove godine nautičari će biti ti koji će pridonijeti poboljšanju sezone.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI