HGSS NA BRAČU SPASIO FRANCUZA: Pa i udario glavom u stijene, uslijedila munjevita akcija! Poslali upute koje vam mogu spasiti život

Foto:Ivana Nobilo/Cropix

Spašen je 75-godišnji Francuz koji je u utorak pao na stazi uz more pokraj Milne. Obitelj unesrećenog je javila kako je Francuz nakon odlaska iz hotela otišao prošetati, no pao je na stijene, u blizini trafostanice, priopćili su iz HGSS Split.

Iz prikupljenih podataka, članovi Ispostave Brač krenuli su prema datoj lokaciji, no njega nije bilo tamo. Kako čovjek priča samo francuski, pozvan je i prevoditelj, te se saznalo da je čovjek dijabetičar, na lijekovima, te je još u devet ujutro krenuo iz Milne prema hotelu u uvali Osibova, no obitelj je nestanak prijavila tek kasno poslijepodne”, opisuju iz HGSS-a na svojoj službenoj stranici.

Zbog dolaska mraka trebali su brzo reagirati. Pokušali su otkriti lokaciju mobitela, ali je baterija na njegovom mobitelu bila pri kraju.

“U zadnji tren dobivamo informaciju od prevoditelja da unesrećeni vidi zeleni svjetionik i veliki kruzer. Odmah smo detektirali da je riječ o svjetioniku na otočiću Mrduja, te o prolasku kruzera kroz Splitska vrata. Gumenjakom smo u 21.10 sati stigli do točne lokacije te zatekli unesrećenog na stijenama, pri svijesti, no s jako niskom razinom šećera u krvi. Imao je po sebi ogrebotine na nogama, rukama i glavi, a pri padu je udario je glavom. Dali smo vodu sa šećerom, te odvezli u Milnu gdje ga je predlegao liječnik. Srećom, njegovo zdravstveno stanje se stabiliziralo, te nije bilo potrebe za daljnom liječničkom obradom.

Akcija je završila u 22.46 sati”,  ispričali su brački spašavatelji.



HGSS je na svom Twitteru objavio koristan video u kojem detaljno pojašnjavaju korake kako poslati svoju lokaciju HGSS-u ukoliko vam je potrebna pomoć.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI