HERMAN O MOŽEMO! ‘Sad vidimo da su birači prevareni jer Tomašević nema kvalitetnih kadrova’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U Zagrebačkom holdingu vrije, a sve dodatno komplicira činjenica što im prijeti višemilijunska ovrha.

HDZ je zatražio hitno sazivanje Gradske skupštine. No, da ne bi bilo dosadno, u zagrebačkoj organizaciji te stranke traje izborna kampanja u kojoj HDZ-ovci trebaju odlučiti tko će ih voditi sljedeće četiri godine.

Za još jedan mandat predsjednika zagrebačkog HDZ-a natječe se Mislav Herman.

On je za Večernji list rekao kako su “zabrinuti zbog svega što se događa u Gradu Zagrebu”.

“Mi smo odgovorni prema našim biračima, ali i biračima platforme Možemo. Oni traže neke odgovore. Vjerujemo da su i oni šokirani. Ne očekujemo da će se izvanredna sjednica održati jer rokovi su takvi”, istaknuo je Herman.



Dodao je kako će na sljedećoj redovnoj sjednici tražiti točku dnevnoga reda s temom Zagrebačkog holdinga.

Herman je naglasio kako su “mislili da je riječ o početnom nesnalaženju jer naš gradonačelnik nema iskustva”.

“Ja bih volio da on javnosti, pa i nacionalnoj javnosti, pokaže radnu knjižicu. Vidjeli smo da tu ima i pogodovanja. Pogodovanja kako svojim članovima tako donatorima i bliskim ljudima platforme Možemo. Tu je riječ o opasnim ljudima s vrlo opasnim namjerama”, rekao je Herman.

Dodao je kako ne zna hoće li tu biti kaznenog postupka.

“Grad apsolutno ne funkcionira otkad je platforma Možemo preuzela odgovornost za upravljanje gradom. Pozivam Tomaševića da žrtvuje svoj imidž u svrhu normalnog funkcioniranja Grada Zagreba”, istaknuo je.

Herman je rekao da je “Zagreb funkcionirao prije godinu dana, a sad ne funkcionira”.

“Mi pozivamo gradonačelnika ako postoje kosturi, nepravilnosti u ormaru, da se sve prijavi nadležnom institucijama. Sve ono što smatrate da nije rađeno po zakonu molimo vas da prijavite. Problem je da su to ljudi bez ikakvog radnog iskustva, ne znaju kako je doći ujutro na posao. Platforma Možemo obećavala je različite stvari. Ja sam Zagrepčanin, dinamovac, meni nije drago da je ovako. Mi sada vidimo da su birači prevareni jer Tomašević nema kvalitetnih kadrova”, naglasio je.

Govoreći o HDZ-u, Herman je rekao kako u toj stranci ima kvalitetnih kadrova.

“Mi smo bili programski partneri Bandiću u Gradskoj skupštini. Za sve je bio odgovoran Bandić sa svojom ekipom. Kada smo uvidjeli da nešto nije dobro, nismo glasali. GUP nije prošao jer naši zastupnici nisu dignuli ruku. Zbog ostavke Prgometa ja sam postao predsjednik. Naš amandman, naš program je bio remetinečki rotor. Nismo mi bili samo slijepi dizači ruku, nije to tako bilo. Što se tiče proračuna, upozorili smo na problem. Imate transkripte naših izlaganja u GS-u. No, rekli smo da će biti potreban rebalans i da nećemo izazvati financijsku krizu pet mjeseci prije izbora”, istaknuo je aktualni predsjednik zagrebačkog HDZ-a.

Zapitao se “do kada ćemo se vraćati u povijest, je li alibi da se članovi Holdinga biraju mimo natječaja”.

Podsjetimo, u utrci za šefa zagrebačkog HDZ-a Hermanov protukandidat je Pavo Kostopeč. O njemu je Herman rekao “sve najbolje te da ne želi dalje komentirati, ali je i najavio vjerojatno sučeljavanje s Kostopečom”, piše Večernji list. 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI