HDZ POKUŠAO ZATAŠKATI: Kreće udar na najmoćnijeg čovjeka u Dalmaciji

Ivo Cagalj/PIXSELL

”Ni Plenković nije pretjerano zadovoljan onime što se dogodilo u Splitu, ali niti reakcijama potpredsjednika Sabora Ante Sanadera, s njim je ozbiljno računao u Dalmaciji na parlamentarnim izborima, on mu je trebao biti ključni čovjek za taj dio Hrvatske, ali od toga sada nema ništa, morati će se bazirati na Krstičevića”, prepričava tako naš sugovornik iz vladajuće stranke položaj u kojem se našao Sanader, nakon što se saznalo da je baš pod njegovom palicom na čelo splitskog Doma za starije i nemoćne došao kontroverzni Ivan Škaričić, profesor bez ikakvih referenci i prethodnog iskustva.

Splitski dom naslovnice puni zbog pandemije koronavirusa koja se u njega probila te koja je odnijela živote nekolicine štićenika, radi čega je situaciju na terenu osobno pokušao izgladiti Plenković, pa i ministar Beroš.

”Nije dobro, ljudi nisu ludi, i u Dalmaciji je Sanader ovim imenovanjem i samom sebi ugrozio položaj, sve to sad dolazi na naplatu, on je godinama najutjecajniji čovjek u ovom kraju, Plenković to zna, ma to znaju svi u HDZ-u, ali ne može ga se baš sad ni u potpunosti odreći, to mora ići postepeno”, komentira naš sugovornik. No, da je situacija sa Sanaderom ozbiljna vidljivo je i iz reakcija oporbe pa su tako SDP-ovci naumili pokrenuti opoziv potpredsjednika Sabora Ante Sanadera, političkog tajnika HDZ-a, zbog velikog broja umrlih Covidom-19 zaraženih osoba iz splitskog Doma za starije.

“U Domu za starije i nemoćne u Splitu umrlo je 17 korisnika i nedopustivo je da pojedinci iz Stožera lakonski kažu da je kriv virus. Sve inspekcije govore da je sve bilo redu, pa zašto onda ima 17 mrtvih ako nije bilo problema”, upitao je Ostojić u izjavi novinarima prije sastanka SDP-ovih koordinatora za parlamentarne izbore.

“Ako je sve u redu, onda ne valjaju upute i ovi iz Stožera koji su pisali upute, ili je ipak lokalni problem”, dodao je.



Istaknuo je kako je poznato da je ravnatelj tog Doma Ivan Škaričić osobni izbor Ante Sanadera, koji mu je “mentor i zaštitnik”.

“SDP želi da se pokaže barem minimum političke odgovornosti, a ona je na Škaričiću, županu Blaženku Bobanu i na HDZ-ovom političkom tajniku Sanaderu”, kazao je Ostojić najavljujući pokretanje postupka razrješenja Sanadera s dužnosti potpredsjednika Sabora vrlo detaljno obrazlažući radi čega traže njegovu smjenu, uz opasku kako i iz HDZ-a cure informacije da je u tom slučaju bilo zataškavanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI