HDZ pokrenuo stegovni postupak protiv Damira Škare! Sudbina mu sada ovisi o časnom sudu

Tom Dubravec/CROPIX

Protiv bivšega olimpijskog boksača, HDZ-ovog saborskoga zastupnika i donedavnog šefa AK Siget, Damira Škare, pokrenut je stranački stegovni postupak, javlja N1.

To je prošloga četvrtka učinila njegova temeljna organizacija Maksimirsko naselje, pred časnim sudom Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, nakon što je Škaru policija kazneno prijavila za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnje. Protiv Damira Škare prijavu za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget, kojem je Škaro donedavno bio na čelu, ispričala da ju je u prostorijama autokluba seksualno napastovao početkom kolovoza.

Samo nekoliko sati nakon prijave, Škaro je zaposlenici AK-a poslao poruku s pitanjem “Kako su ti djeca?”, što je ona shvatila kao prijetnju. Ubrzo je otputovao u susjednu BiH, a od tamo joj je u međuvremenu, tvrdi Škarina žrtva, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila. U BiH je boravio 10-ak dana, tvrdeći da je na godišnjem odmoru, a uhićen je na graničnom prijelazu Stara Gradiška na povratku u Hrvatsku. Nakon uhićenja, doveden je na Županijski sud u Velikoj Gorici koji mu je prije dvadesetak dana odredio jednomjesečni istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke.

Škaro je na ispitivanju opovrgnuo sve navode iz prijave i rekao da je žrtva namještaljke 42-godišnjakinje, koja u Autoklubu radi tek dva mjeseca, a negirao je i da je žrtvi prijetio. S druge strane javilo se više žena koje su Škaru optužile za seksualno napastovanje, a i predsjednik HAK-a, Slavko Tušek, rekao je medijima kako vjeruje da žena koja je prijavila Škaru nije jedina njegova žrtva.

Središnjica HDZ-a već tjednima, na pitanje hoće li zbog optužbi biti posljedica za Škaru, odgovara tako što prebacuje odgovornost na njegov temeljni ogranak koji je, kako prvi doznajemo, prijavu časnom sudu podnio u četvrtak 19. rujna. Prema statutu HDZ-a, stegovni postupak mora biti završen u roku od 90 dana od dana kada je mjerodavni časni sud zaprimio odluku ovlaštenog tijela o pokretanju stegovnog postupka protiv člana stranke.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI