HDZ-ovci SU ZARATILI U DISKRECIJI! Napali Plenkovićeva ministra: Morat će ga maknuti da bi primirio situaciju

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Iako su lokalni izbori iza nas, nemiri su još uvijek prisutni u velikom broju parlamentarnih političkih opcija. Tako se primjerice u redovima Miroslava Škore vode polemike o njegovoj sestri Vesni Vučemilović, ali i polemike o Škorinom nasljedniku budući da je prije par dana napustio čelnu poziciju u svojem Domovinskom pokretu.

Polemike se istovremeno vode i u najvećoj oporbenoj stranci, budući da se Peđa Grbin odlučio obračunati sa svojim neistomišljenicima pa su iz SDP-a uz ostalo izletjela dva zvučna člana – profesor Rajko Ostojić i Gordan Maras. U obranu izbačenih kolega skaču Grbinovi kritičari, ali i oni koji su mu nakon unutarstranačkih izbora u Partiji ‘čuvali leđa’.

Zaključak je taj da ratovi u oporbi idu u prilog HDZ-u, što možda nije daleko od istine, no treba znati kako ni vladajuća stranka nije cijepljena od konflikata. Proteklih je dana prilično burno u Vukovarsko-srijemskoj organizaciji stranke koju vodi ministar obrane Mario Banožić, a koji usput budi rečeno uživa potporu stranačke središnjice, odnosno premijera Andreja Plenkovića.

O problemima u ovoj organizaciji pisalo se i pričalo u jeku kampanje za lokalne izbore kada je HDZ u tom kraju napustila vojska članova koji su na izborima nastupali ili kao nezavisni kandidati, ili su se pak priklanjali kolegi Josipu Dabri, koji je sve do lokalnih izbora i bio HDZ-ov dožupan, no nakon što je postalo jasno da će stranka inzistirati na Banožiću kao šefu HDZ-ove organizacije u ovom kraju, tako se Dabro od svoje stranke počeo distancirati, a kada je uvidio da na stranačkim izborima ipak nije uspio srušiti Plenkovićeva kandidata odlučio je zaplivati samostalnim političkim vodama.

Župan nije uspio postati, ali je uspio raskoliti ondašnji HDZ i unijeti nemire u redove svoje danas bivše stranke u kojoj od prošlog tjedna traje novi val ratova nakon što je na sjednici županijske organizacije odlučeno da se iz HDZ-a ispiše 200-tinjak članova.



I dok Banožićevi simpatizeri i pristaše tvrde kako je riječ o ljudima koji su opstruirali lokalne izbore i radili za Dabru, pobunjeni članovi koji primaju ispisnice iz HDZ-a prozivaju Plenkovića i Banožića pa kažu kako su neki od njih u HDZ bili učlanjeni u vrijeme dok je aktualni ministar praktički išao u osnovnu školu.

Pobuna se intenzivirala i na tom sastanku, na kojem su se članovi poriječkali sa ministrom, ne birajući riječi, no izgleda da je vrh stranke ostao dosljedan, jer se vrlo dobro zna kako su pred HDZ-om novi unutarstranački izbori, no priča se kako će Plenković situaciju u ovom kraju nastojati sanirati tako što će maknuti Banožića sa čela organizacije koju bi trebao preuzeti aktualni župan Dekanić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI