HDZ-OVCI SE DIGLI NA NOGE: Prozvali sinjskog gradonačelnika za pokušaj ‘obmane i podvale’

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Očito je da HDZ ima nešto protiv nekih gradonačelnika. Nakon napada Vice Mihanovića na Ivicu Puljka, HDZ-ovci su napali i sinjskog gradonačelnika Miru Bulja. Napali su ga nakon sjednice Gradskog vijeća te uputili priopćenje za javnost u kojem su ga iskritizirali za široku paletu problema, od prostorno planske dokumentacije pa do rezultata lokalnih sportskih klubova. Prvo su mu zamjerili što je s dnevnog reda povukao “krucijalne koje se tiču prostorno planske dokumentacije o čijem usvajanju ovise mnogi naši sugrađani i poduzetnici” te ga potom optužili za pokušaj “obmane i podvale”.

Ističu da je Bulj je na dnevni red uvrstio točku da se izvan snage stavi Odluka o naknadi za razvoj komunalnih vodnih građevina na području Grada Sinja, čime je nastojao prikriti i ozakoniti da se Sinjanima pola godine nezakonito i bez pravnog osnova naplaćivana naknada od 1 kn po kubiku potrošene vode, piše portal Dnevno.

Zamjerili su mu i što je jednostrano, bez konzultiranja Gradskog vijeća, imenovao članove skupština i nadzornih odbora trgovačkih društava.


“Ne samo da nije proveo javne natječaje za članove skupština i nadzornih odbora, kako bi omogućio te pompozno najavljivane ‘jednake šanse za sve’, odnosno omogućio svim građanima da se jave na natječaj (primjera ima od Splita, Zagreba do niza drugih gradova), nego nije imao vremena čekati i provesti zakonitu proceduru u namjeri da što prije na teret proračunskih obveznika, građana Sinja, nezakonito financijski nagradi suradnike i pomagače s netom okončanih lokalnih izbora”, ističu u HDZ-u.

Zamjeraju mu i da su od Buljevog povjerenja imenovao za predsjednike uprava Košarkaškog kluba Alkar i Nogometnog kluba Junak koji su loše krenuli u sezonu, Junak se trenutno nalazi na 13. mjestu od 18 klubova u 3. HNL, dok je KK Alkar Sinj uvjerljivo zadnji u najvišem rangu.“Žalosnije od trenutnih i poraznih sportskih rezultata, ipak je činjenica da u ta dva sportska kolektiva nažalost nema mjesta za sinjsku dicu. Tako je na utakmici Junaka protiv Sloge koja se odigrala 3. listopada u prvih 11 bilo mjesta bilo za samo dvojicu igrača iz Sinja(…). Još gora situacija je u KK Alkar gdje sinjska dica igraju po cijeloj Dalmaciji i Hrvatskoj, a u Alkara za njih nema mjesta jer na njihovo mjesto dolaze inozemni i iz drugih krajeva Hrvatske, skupo plaćeni, a manje kvalitetni igrači, koji nemaju strasti i ljubavi prema bojama tih klubova”, naglasili su HDZ-ovci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI