HDZ-ov moćnik Šeks oštro Plenkoviću: ‘Mladiću, izgubi li Kolinda izbore, gotov si!’

7dnevno

U HDZ-u vlada potpuni kaos. Čovjek koji ne prati svakodnevno politička zbivanja u zemlji lako bi mogao pomisliti da se u Hrvatskoj zahuktava kampanja za predsjednika najmoćnije stranke, a ne za predsjednika Republike. Novi broj 7Dnevno, najprodavanijeg političkog tjednika u Hrvatskoj, koji se upravo pojavio na svim kioscima u zemlji, bavi se upravo ovom temom. Prvi put je grupa novinara analizirala kako će osam prominentnih članova HDZ-a pokušati na unutarstranačkim izborima, koji bi se trebali održati u proljeće iduće godine, rušiti Andreja Plenkovića, aktualnog predsjednika stranke. 7Dnevno otkriva kojih to sedam članova, uz Mira Kovača koji je već najavio nominaciju za predsjednika HDZ-a, pokušava svrgnuti trenutnog vođu te hoće li im to poći za rukom.

No napetosti oko osam snažnih oponenata nisu jedine muke Andreja Plenkovića jer se očito tenzije u stranci povećavaju iz dana u dan. “Mladiću, izgubi li Kolinda izbore, gotov si”, rekao je doajen stranke Vladimir Šeks Plenkoviću. Iako Šeks govori kako njegovi odnosi s Plenkovićem nisu zahladili, svjedoci iz stranke rekli su za 7Dnevno da je Šeks otvoreno, pred svima, izazvao predsjednika stranke tijekom sjednice Predsjedništva HDZ-a, poručujući mu da se spremi na odstup izgubi li Kolinda Graba-Kitarović izbore, na što mu je Plenković grubo odbrusio. Što se događalo na dramatičnoj sjednici, možete pročitati samo u novom broju tjednika 7Dnevno koji je, podsjetimo, od danas na svim kioscima.

Novi broj našeg tjednika također se bavi i vrlo bitnim temama izvan politike. Tako prvi put pišemo o novom velikom udaru na Crkvu. Naime, novi zakoni kriminalizirat će ispovjednu tajnu i država će prijetiti svećenicima zatvorom ako ne prestanu poštivati jedan od sedam svetih sakramenata. Svećenici će, po tom zakonu, morati policiji dojavljivati ako za vrijeme ispovijedi saznaju da je počinjen zločin. To u lošu poziciju dovodi ne sam svećenike, koji tu tajnu po crkvenim zakonima ne smiju odati, neko i vjernike koji moraju od Boga zatražiti oprost od svih grijeha.

Crkva se pojavljuje i u još jednom našem tekstu, onom o predsjedniku Srbije. Aleksandar Vučić ovih je dana bio u posjetu Svetom ocu i, kako doznajemo, povjerio mu da je odlučio priznati Kosovo. To, samo po sebi ne bi bila toliko bitna vijest, da nije zamolio Papu da Vatikan lobira za srpski izlaz na Jadran, što bi bio ustupak za službeni Beograd prizna Kosovo.

Novi broj tjednika 7Dnevno donosi još niz nevjerojatno informativnih, ekskluzivnih, zabavnih i važnih priča, razgovora i analiza. Razgovarali smo, tako, s Brunom Esih, koja progovara o svim detaljima koji su uzrokovali prekid dugogodišnje suradnje i prijateljstva sa Zlatkom Hasanbegovićem, te nam je rekla kako “Hasanbegović u Saboru osniva Klub biznismena Velimira Bujanca”. Na što točno misli, morate provjeriti u novom broju 7Dnevno koji je na svim kioscima. Otkrili smo i kako 400 kilograma radioaktivnog urana iz podruma na Šalati još truje Zagrepčane, donosimo nevjerojatnu priču o odvjetniku kojem Split mora isplaćivati 2250 kuna svaki dan zbog uništenih autobusa koje su mu morali predati, pišemo o životnom putu novog heroja Dinama, Mislava Oršića, i prvi put smo razgovarali s Dragom Ćosićem o DORH-ovoj istrazi protiv njega zbog preprodaje karata za Svjetsko prvenstvo.



Ugrabite svoj primjerak tjednika 7Dnevno i pročitajte svu istinu i sve važno što morate znati ovaj tjedan. 7Dnevno najprodavaniji je politički tjednik u Hrvatskoj. Zato, požurite prije nego što se rasproda.

PRETPLATITE SE I UŠTEDITE 50%. KONTAKTIRAJTE NAS NA BROJ 099/4379-116, MAILOM NA [email protected] ILI ISPUNITE FORMULAR.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI