HDZ i Bandić se dogovorili: Markotić će dobiti nagradu ‘Zagrepčanka godine’ i 50.000 kuna?

Foto: Cropix

‘HDZ i gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak su na sastanku Odbora za javna priznanja predstavili Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević kao zajednički izbor za nagradu Zagrepčanke godine’, otkrio je Renato Petek, nezavisni vijećnik koji je član spomenutog Odbora zagrebačke Gradske skupštine dodajući da to ukazuje i na eventualni dogovor da na čelu grada također ostane isti čovjek

Uz priznanje, Alemka Markotić trebala bi dobiti i financijski dio nagrade u iznosu od 50 tisuća kuna. Gradonačelnik Bandić se, kaže Petek, osobno pojavio na sastanku Odbora za javna priznanja, i to po prvi put u četiri godine.

‘Očito je došlo novog dogovora Bandića i HDZ-a koji se ogleda u tome što je Bandić popustio svom vjernom koalicijskom partneru i pristao izabrati Alemku Markotić dok HDZ podupire Bandićevu gradonačelničku kampanju izborom alibi kandidata Davora Filipovića koji je toliko kompromitiran četverogodišnjom podrškom Bandiću u Skupštini, da mu nema snage nauditi. HDZ je opet odustao od Zagreba. To je sada direktna Plenkovićeva sramota’, komentirao je Petek.

HDZ i Bandić predstavili su i prijedlog za posebno priznanje koje će biti uručeno medicinskim sestrama KBC-a Dubrava, piše Jutarnji list.

Markotić je za tu nagradu predložilo ravnateljstvo KBC-a Zagreb i ravnatelj Ante Ćorušić koji su u svom prijedlogu istaknuli da je Alemka Markotić jedna od vodećih znanstvenica u Hrvatskoj iz područja biomedicinskih znanosti, koja je značajno doprinijela razvoju virusologije i otkrivanju novih znanstvenih spoznaja na području antropozoonoza i urogenitalnih infekcija.



Stiglo 12 prijedloga

Podsjetimo da je za nagradu ‘Zagrepčanka godine’ u Gradsku skupštinu stiglo ukupno 12 prijedloga, među kojima je i onaj za Alemku Markotić. Članovima Odbora za javna priznanja stigle su i druge kandidature, među njima i onaj gradske zastupnice Bandićeve stranke Natalije Price, koju je za nagradu “Zagrepčanka godine” predložilo Hrvatsko društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava.

Kandidatkinje su bile i radijska novinarka Ivana Radaljac Krušlin te povjesničarka Andrea Feldman, potom Sanja Bachrach Krištofić, Spomenka Krebsz, Zdenka Kovačiček…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI