HASANBEGOVIĆ U SABORU: ‘Pozovite Trnoružice s HRT-a da raspišu novi natječaj, nemojte glumiti Josipa Broza Tita’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Saborska oporba u utorak je, uoči rasprave o imenovanju Roberta Šveba glavnim ravnateljem HRT-a, ponovila da je procedura njegova imenovanja kontaminirana od početka, a on u sukobu interesa na što stalno upozoravaju.

Zlatko Hasanbegović kazao je da je natječaj namješten i prije negoli je raspisan.

Potpredsjednik Kluba zastupnika DP-a u potpunosti je razotkrio HDZ-ovog kandidata za ravnatelja HRT-a Roberta Šveba pa poručio:

”Prekinimo ovu grotesku, povucite prijedlog odluke, pozovite Trnoružice iz Nadzornog odbora HRT-a da raspišu novi natječaj. Vuk će biti sit, a HRT ovce na broju. Gospodo iz HDZ-a, prestanite oživljavati i primjenjivati dosjetku Josipa Broza Tita da se zakona ne treba držati kao pijan plota!”

“Šveb je pojam i institut sukoba interesa. On je od sredine devedesetih suvlasnik firmi koje posluju sa HRT-om. To je dosad nezabilježeno. On je svjesno u životopisu izostavio sedmogodišnje zaposlenje na HRT-u uz bizarno i subinteligentno obrazloženje da je bio ograničen brojem slova. Pa eto, baš je to odlučio izostaviti”, kazao je, među ostalim za saborskom govornicom Hasanbegović.



“On je 2007. razriješen s dužnosti ravnatelja HRT-a jer je osobno odgovoran za gubitak prava svjetskog prvenstva u rukometu koje se održavalo u Hrvatskoj. Prava je dobila komercijalna televizija s kojom je kandidat kasnije ostvarivao poslovni odnos”, rekao je Hasanbegović.

“Nekoliko godina kasnije nagrađen je od tadašnjeg Kukuriku komesara gospodina Radmana lukrativnim konzultatskim ugovorom od pola milijuna kuna za savjetovanje o takozvanom restrukturiranju. Posljedice vidimo i danas, HRT je mediokritetska ruina”, rekao je Hasanbegović.

Dodao je i da Šveb ima koncesiju na pet sportskih programa koji su konkurencija HRT-u.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI