HAK: Magla otežava vožnju u unutrašnjosti zemlje

screenshot

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na cestama u unutrašnjosti te na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca te A6 Rijeka-Zagreb između mosta Bajer i tunela Sleme.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

 Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI