HAJDUKOVIĆ POZVAO VLADU NA ‘NAME AND SHAME’ POPIS: ‘Trebaju se vidjeti sve nepravilnosti, varalice, malverzacije oko konverzije kune u euro’

FOTO: CROPIX

Saborski zastupnik iz redova Socijaldemorata Domagoj Hajduković u petak je pozvao Vladu da izradi listu srama onih koji budu zlorabili konverziju kuna u eure.

“Pokrećem nekoliko inicijativa prema HNB-u i Vladi. Prva će biti sjednica Odbora za europske poslove sljedeći tjedan s točkom Izvješća o konvergenciji na koju će biti pozvani guverner Boris Vujčić i predstavnici Ministarstva financija te Europske komisije kako bi dobili sva izvješća koja tište poduzetnike i građane”, kazao je Hajduković.

Vladi je predložio da napravi “name & shame” listu na kojoj će se “vidjeti sve nepravilnosti, varalice, malverzacije, kako bi se građani mogli informirati o tome tko zlorabi konverziju kuna u eure”.

“Uvođenje nove valute nije zafrkancija, krajnje je vrijeme da to shvatimo vrlo ozbiljno, da se dobro pripremimo, a ne da nas moguće nepravilnosti i malverzacije zateknu i to prelomi preko leđa građana”, rekao je.

“Zabrinut sam što Vlada olako shvaća konverziju, posebno u ovim teškim vremenima. Nijedna država nije prelazila na euro u ovako nesigurnim vremenima rata, energetske krize, poremećaja u opskrbi hranom. To moramo ozbiljno shvatiti baš da bi minimalizirali taj udar koji će proizvesti euro”, dodaje.Facebook Comments

Loading...
DIJELI