HAJDAŠ DONČIĆ POSLAO PORUKU KOJA ĆE ZAZVONITI: ‘Stvari su prevršile svaku mjeru, moj glas ne mora biti presudan!’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Kriza u SDP-u dosegla je vrhunac. 14 SDP-ovih saborskih zastupnika odbilo je provesti odluku koju je donio Glavni odbor stranke. O njima i njihovoj sudbini u stranci odlučivat će i raspravljati Predsjedništvo stranke.

“Statut SDP-a kaže da zavrjeđuju sankcije, suspenziju ili isključenje. Radi se o članovima stranke, ne kluba”, kazao je Hajdaš Dončić za  Dnevnik Nove Tv.

Izrazio je nakon svega optimizam kaže kako će se još vidjeti na koliko zastupnika će ostati SDP-ov klub. “Uvijek postoji mogućnost da broji veći broj. Ne znači da će moje mišljenje prevladati”, rekao je Hajdaš Dončić i dodao: “Stvari su prevršile svaku mjeru. Mi s tom pričom sutra završavamo”.

Kad Predsjedništvo donose svoju odluku one će odmah stupiti na snagu. Odlučno je odbacio komentare nekih kolege da je predsjednik stranke Grbin tiranin i da ide na ruku HDZ-u.

“Ne ide na ruku HDZ-u. Mi moramo svoje stvari završiti, a to ćemo sutra. HDZ ima najvećeg protivnika u SDP-u”, smatra potpredsjednik stranke koji je optimističan da će za tri godine formirati vladu.



“Trebalo je riješiti ranije, da se ovaj cirkus ne vuče godinu dana. Grbin je trebao biti i čvršći. Stranka nije tijelo koje može voditi 15 ljudi”, dodao je Hajdaš Dončić.

Osvrnuo se i na komentar da će SDP sad pratiti titula stranke koja se raskolila.

“Zašto? Jesu li zastupnici politička stranka? Nisu. Govorimo o 14 članova koji će možda otići. Ne govorimo o egzodusu? Je li 5000 članova otišlo u drugu stranku? Nije”, zaključio je potpredsjednik SDP-a.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI