HAJDAŠ DONČIĆ O VUČIĆU: ‘Ovo što je on napravio mogao bih okarakterizirati s dvije riječi – mučki provokator’

Screenshot/N1

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić za N1 komentirao je plan predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u privatni posjet Jasenovcu i to bez službene najave.

Rekao je kako je to vrlo smiješno jer Vučić vjerojatno to koristi za unutarnje političke razloge.

“Osoba kao što je Vučić koji je bio ratni hukač ne može doći samo ovako u Hrvatsku. Ovo što je on napravio ja bih mogao okarakterizirati s dvije riječi – mučki provokator”, istaknuo je.

Dodao je kako ne bi bilo nikakvih problema da je Vučić zatražio dozvolu za posjet.

“On to vjerojatno namjerno radi par tjedana prije Oluje. To se ne radi. Ako želiš smiriti situaciju, onda to radiš u 3. ili 4. mjesecu ili u 9. To je to prokletstvo ovih prostora – ti šovinisti to koriste za svoje razloge, da dižu nacionalne tenzije. Poznavajući Vučića on je za izbore spreman biti i ustaša i četnik i jotićevac i nedićevac, to je jednostavno bezveze, to se ne radi”, rekao je Hajdaš Dončić.Osvrnuo se na njegovu želju da dođe privatno te naglasio kako u “njegovom slučaju nema privatnog posjeta”.

“Ako si predsjednik Srbije, onda imaš službeni posjet. Vučić je bio na inauguraciji bivše predsjednice Grabar-Kitarović i to je bio službeni posjet”, istaknuo je SDP-ovac.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI