HAJDAŠ DONČIĆ KOMENTIRAO POLITIČKE AKTUALNOSTI: ‘SDP i dalje inzistira na prijevremenim izborima, treba mijenjati trenera’

Screenshot/N1

Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić za N1 komentirao je političke aktualnosti.

“Za Aldrovića i Miloševića je optužnica spremna. Kovač nije čekao nego smo mi Kovaču zamrznuli članstvo i nije bio aktivan član SDP-a. Što znači da je bio član kluba? Mogli su i ovi biti u klubu HDZ-a i ne biti ministri. To je jedino logično. Velika je razlika.

Plenković si je birao invalidne ministre koji, ne samo zbog ovih optužnica, nisu odgovorili ni na jedan hrvatski razvojni izazov. Što je s obnovom? Ništa. Ja govorim o funkcioniranju društva. Što je s velikim devijacijama u EU fondovima? Ništa. Govorimo da je generalno Vlada nefunkcionalna. Ovi ministri su kolateralne žrtve Andreja Plenkovića. Ako si ti premijer, ako si ti direktor firme, brate moj, ti si biraš suradnike. Ja se više ni ne sjećam, koliko je ministra izašlo iz Vlade Andreja Plenkovića? Ako vi promijenite 17 ministara, što to govori o nama? Da ne znate upravljati ljudima.

Je li vama normalno da njemu u 15-ak, 20-ak državnih poduzeća nisu izabrani direktori nego se produljuju na svakih 6 mjeseci?”, rekao je na početku.

Govorio je o tome kako SDP i dalje inzistira na prijevremenim izborima.



“Zašto smo mi rekli da smo za prijevremene izbore? Treba mijenjati trenera. Na tjedan dana smo ih stavili sa strane. Tražimo prijevremene izbore, kapetan broda Andrej Plenković ne vodi dobro Vladu. Neke ministre mu hapse, neki su mu pod mjerama, treći su potpuno nepsosobni, neki ne znaju ni hrvatski pričati…”, istaknuo je.

Na kraju je rekao kako “ovo nije magla iz San Francisca, ovo je ona jedna loša magla iz Šumadije u liku Andreja Plenkovića”.

“Baca dimnu bombicu. Ne znam što će građani povjerovati”, zaključio je Hajdaš Dončić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI