HABULIN O ORGANIZACIJI KOMEMORACIJE U JASENOVCU: ‘Problematika vezana uz povijesni revizionizam, jačanje ekstremne desnice, otvoreno proustaške, je proces koji je trajao 30 godina’

O obljetnici Jasenovca za N1 je govorio Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista.

“Organizator komemoracije u Jasenovcu je Savjet javne ustanove Spomen-područja Jasenovac. Savez antifašističkih boraca i antifašista sudjeluje kao suorganizator. Komemoracija će biti 22. travnja, na dan proboja logoraša iz ustaškog logora Jasenovac”, rekao je Habulin.

Dodao je da su pozvali predsjednika Rebublike i Vlade te predstavnike stradalnika.

Tražili su od premijera da se javno ogradi od izjave vladinog izaslanika Matka Raosa koji je na obljetnici HOS-a rekao kako “da nije bilo 10. travnja 1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske”.

“Mislim da je predsjednik Vlade prošli četvrtak na sjednici jasno ogradio, ali ministar Medved nije do kraja izgovorio što je trebao. Problematika koja je vezana uz povijesni revizionizam, jačanje ekstremne desnice, otvoreno proustaške, je proces koji je trajao 30 godina. Nagomilale su se stvari koje nije moguće riješiti u mjesec dana”, naglasio je Habulin.Rekao je kako traže da se donese zakonski okvir kojim bi se zabranilo ustaško znakovlje i pozdravi.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI