HABIJAN UZVRATIO GRBINU: ‘Zadnji je koji može govoriti o represiji, Hrvati imaju pravo znati djeluje li oporba na daljinski upravljač s istoka’

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan rekao je u Varaždinu kako u HDZ-u smatraju da narod ima pravo znati sluša li ili djeluje dio oporbe na daljinski upravljač određenih centara moći s istoka i koristi li možda pojedini dio oporbe financijska sredstva iz centara moći s istoka.

Premijer Plenković je sinoć nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a izjavio da je oporba istragu o plinskom biznisu u Ini iskoristila za igrokaz u saboru s ispitivanjem bivšeg šefa Janafa Kovačevića, “gdje bi se stvorila nekakva slika i predtekst za rušenje vlade”.

Peđa Grbin, referirajući se na tu premijerovu izjavu, rekao je danas kako je zgrožen istupima jednog nominalnog europejca, a ustvari malog tiranina koji se drznuo najaviti da će na opoziciju u Hrvatskoj poslati represivni aparat.

Habijan je ocijenio da Grbin ima problem sam sa sobom i u vlastitoj stranci pa je zadnji koji može govoriti o represiji, jer je više od polovice saborskih zastupnika koji su ušli s liste SDP-a izbačeno iz stranke. U izjavama i nastupu Grbina Habijan vidi nervozu u oporbi i SDP-u.

“Postavlja se interesantno pitanje, pri čemu svjedočimo određenoj nervozi od strane oporbe, pogotovo ako pogledamo današnju izjavu predsjednika SDP-a Peđe Grbina. Smatramo u HDZ-u da narod ima pravo znati sluša li ili djeluje dio oporbe na, nazovimo to tako, daljinski upravljač određenih centara moći s istoka”, rekao je Habijan, dodavši da isto tako narod ima pravo znati koristi li se možda pojedini dio oporbe financijskim sredstvima iz centara moći s istoka.“Ako pogledate narativ većeg dijela oporbe prije nego što je započela ruska agresija na Ukrajinu, sjetimo se da su postojale također određene izjave oko odbijanja da se prihvati u Hrvatskom saboru deklaracija o Ukrajini, a isto tako i odugovlačenja ratifikacije i primanja Švedske i Finske u NATO”, rekao je HDZ-ov saborski zastupnik i zaključio da su jedine aktivnosti oporbe u Hrvatskoj usmjerene na rušenje vlade.

Prema njegovim riječima, oporba je, uz već poznate termine da su svi članovi HDZ-a lopovi i kriminalci, u posljednje vrijeme dodala i termine veleizdajice i kvislinzi.

“Cijeli taj narativ koji postoji kod oporbe nema nikakvog drugog sadržaja i cijelo vrijeme imamo nekakvo recikliranje određenog medijskog sadržaja kojeg pročitaju u medijima i onda na tome pokušavaju graditi neku svoju političku priču”, istaknuo je Habijan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI