HABIJAN PROGOVORIO O PLJAČKI I NAPAO GRBINA: ‘Odgovornost je prije svega na Ini’

Screenshot N1

Saborski zastupnik iz redova HDZ-a Damir Habijan na Facebooku se osvrnuo na pljačku u INA-i.

“Pokušaj oporbe da odgovornost za ugovor o kupoprodaji plina koji je pod istragom Uskoka prebacuje na Vladu Republike Hrvatske, potpuni je promašaj. Odgovornost je prije svega na Ini”, stoji u objavi.

“Neovisne institucije, Ured za sprječavanje pranja novca i Porezna uprava, pokrenule su i razotkrile ovaj slučaj, stoga vidimo da sustav funkcionira. Također, funkcionira i pravosuđe, kao neovisno i samostalno. Ovo je još jedan dokaz toga. Ured za sprječavanje pranja novca iskoristio je svoje ovlasti, blokirao je i “spasio” preko 800 milijuna kuna i nekretnine vrijedne 3 milijuna eura”, dodao je te je komentirao izjavu Peđe Grbina.

“Zastupnik Grbin pokazuje elementarno neznanje. On o svemu sve “zna”, ali čudno je kako “nije znao” da njegova supruga ima sumnjivu diplomu, “nije znao” da je prijavljen na dva mjesta. I sada taj isti Grbin i taj SDP dijele lekcije i govore tko je za što odgovoran. Paradoks je da oporba priča o odgovornosti Vlade dok je upravo zahvaljujući neovisnim i samostalnim institucijama iste te Vlade, ova afera zaustavljena”, napisao je na Facebooku.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI