GVARDIJAN FRA ŽARKO LUČIĆ O SVETKOVINI VELIKE GOSPE: ‘Ljudi se sve više udaljavaju od Boga stvarajući svoju pseudoreligiju hedonizma’

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Svečanost u povodu Velike Gospe za N1 komentirao je gvardijan fra Žarko Lučić.

Rekao je da se od 6 do 11 sati održavaju svete mise, koje svake godine na svetkovinu Velike Gospe pohađa velik broj vjernika.

“Kroz cijelo jutro tu su i svećenici koji ispovijedaju velik broj vjernika, jer papa Pavao VI. dao je dozvolu ovom svetištu da svi koji pohađaju misu na svetkovinu Velike Gospe dobiju oproštenje. Gospodin Isus koji je uskrsnuo nije mogao dopustiti da majka koja ga je rodila čeka uskrsnuće tijela, pa ju je odmah uzdigao na nebo. To je proslava čitavog njezinog života. Bog želi proslaviti dušu i tijelo”, istaknuo je gvardijan.

Dodao je da “živimo u multikulturalnom društvu, u kojem velik utjecaj imaju narodi koji su se pomalo odrekli vjere”.

“Sve više se udaljavaju od Boga stvarajući svoju pseudoreligiju hedonizma. Zato je u hrvatskom narodu još uvijek jak utjecaj Crkve, pa zajedničkim snagama pokušavamo sačuvati zajednički duh, kako ne bismo pali pod utjecaj hedonizma i zla koje pogađa narod. Svakakva se zla događaju, a sve je to zbog manjka vjere u Boga”, naglasio je.Komentirao je odnos politike i Crkve.

“Ovisi o kojoj se crkvi radi. Katolička crkva ima utjecaj na politiku, ali Crkva će uvijek provoditi vjeru i ljubav koja pripada Bogu. Naravno da će prihvaćati sve ono što politika korisno donese”, zaključio je fra Žarko Lučić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI