GROZAN SLUČAJ U BiH: Državljanin Srbije uhićen zbog sumnje da je silovao djevojčicu kod Žepča!

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor državljaninu Srbije Saši Selitaju, kojem se stavlja na teret da je 7. ožujka u mjestu Golubinja kod Žepča silovao maloljetnu djevojčicu.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je nakon ispitivanja podnijelo Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom u vezi s krivičnim djelom silovanja.

Tužilac je prijedlog za određivanje mjere pritvora uputio zbog opasnosti od bjekstva i zbog vanrednih okolnosti s obzirom na to da se radi o krivičnom djelu za koje je predviđena kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 7. marta oko 10 sati na lokalitetu Vidovine u mjestu Golubinja kod Žepča upotrebom sile svjesno zadovoljio svoj spolni nagon i izvršio spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju nad maloljetnom djevojčicom.

S djevojčicom se upoznao preko interneta, nakon čega je došao u njeno rodno mjesto direktno iz Srbije.



Sašu su u Golubinji uhvatili mještani koji su ga zadržali do dolaska policije, a sa sobom je imao i karanfil.

Riječi zahvale mještanima koji su uhvatili pedofila i zadržali ga do dolaska policije direktnom posjetom uputio je policijski komesar Semir Šut, koji im je tom prilikom kazao da su pokazali nevjerovatnu hrabrost i obavili građansku dužnost.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI