GROBAR SOCIJALDEMOKRACIJE! ŽESTOKA POBUNA U SDP-U: Grbin ovo ne radi sam, tko to iz sjene vuče sve konce?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Peđa Grbin će sahraniti demokrate”… Tim riječima u SDP-u komentiraju posljednji serijal događanja u svojim redovima, s posebnim naglaskom na zagrebačku organizaciju stranke iz koje su ispraćeni Zvane BrumnićNikša Vukas, ali i Gordan Maras te profesor Rajko Ostojić.

Ne treba biti nikakav politički ekspert da bi se shvatilo kako je rije; o ljudima bliskim Grbinovu prethodniku Davoru Bernardiću kojega se ovime, kako tvrde naši sugovornici, nastoji natjerati da sam napusti stranku. Međutim, u SDP-u se ne mire s time da se stranka odrekla Ostojića.

”On je jedan od naših najistaknutijih i najobrazovanijih članova, naspram profesora Ostojića, Grbin je osrednji odvjetnik iz Pule koji je nanio nezapamćenu i nesaglevidu štetu stranci. On se kao predsjednik mora znati i moći nositi s kritikama i s neistomišljenicima. Problemi se ovako ne rješavaju. Što nam znači izbacivanje jednog Marasa, pa on više i da hoće ne može stranci naštetiti ni na koji način. Jasno je da Grbinova ekipa ovime nastoji eliminirati protivnike na izborima za zagrebačku organizaciju, no to je pokazatelj slabosti stranke”, smatra naš sugovornik iz SDP-a napominjući kako iza ovih rošada uz ostale stoji Ivan Račan koji iz sjene navodno vuče sve konce, premda tome nije dorastao.


”Oni se igraju Boga i odlučuju tko je, a tko nije član stranke, a nitko se za to vrijeme ne bavi lošim, poražavajućim rezultatima. Pa SDP je u Zagrebu doživio potop osvojili smo osam posto potpore, a ti koji su sudjelovali na lokalnim izborima sada izbacuju ljude koji su živjeli za stranku i koji su je godinama stvarali. Nas je prestigao Možemo!, a Grbin ne mrda. On i Račan za to snose odgovornost i umjesto da daju ostavke, i on i svi iz predsjedništva, oni miču prepoznatljive članove poput profesora Ostojića. Pa na što će SDP spasti u Saboru, nitko od njih na to ne pomišlja. Govori se da Klub napušta barem šest članova, a priča se kako bi stranku mogli napustiti i neki europarlamentarci. Osim toga, mi smo u takvim financijskim dubiozama da nam je kraj neminovan. Ovi pokušaji su preživljavanje, ali ni to nam ne polazi za rukom”, analizira se u Partiji pa se uz ostalo podsjeća i na nedavne ankete prema kojima je Možemo! prerastao SDP.

”Mi smo sami sebe uništili. Grbin toga mora biti svjestan. Raspuštati gradsku organizaciju pred lokalne izbore, imenovati povjerenike… to može samo amater. Potpuno smo razočarani. Riječ je, uz ostalo, i o izdaji članova i birača. Kako to da sada Grbin šuti, a Bernardića je ‘rešetao’ zbog rejtinga koji je bio veći nego danas. Od stranke ako se ovako nastavi sasvim sigurno neće ostati ništa”, zaključuje se u stranci.Facebook Comments

Loading...
DIJELI