GRMOJA ZBUNJEN I U NEDOUMICI U VEZI PADA LETJELICE: ‘Vladajući moraju dati odgovore zašto su izlazili s informacijama dok traje istraga’

Screenshot/N1

Nepoznanice u vezi pada letjelice u Zagrebu i neke nove informacije o tome da u njoj nije bilo eksploziva kao i prijetnje Nataši Tramišak, ministrici regionalnog razvoja i EU fondova za N1 je komentirao MOST-ov Nikola Grmoja.

“Nije mi ništa jasno kao vjerojatno ni građanima. Trebali su sačekati završetak istrage pa onda upoznati javnost. Imali smo čak sastanak opozicije gdje je premijer kao gotovu stvar predstavio da je riječ o aviobombi. Rečeno je da je bila aviobomba od 120 kg, sa 40 kg eksploziva, analizirala se putanja i što se dogodilo. Petrov je odmah rekao da je sastanak PR potez vladajućih. Jedini odgovorni za sve su vladajući i oni moraju dati odgovore zašto su izlazili s informacijama dok traje istraga”, rekao je Grmoja.

Osvrnuo se i na prijetnje ministrici Tramišak.

“Skandalozno je da ministrica u jednoj zemlji dobiva prijetnje, a da to ne prijavi predsjedniku Vlade i stranci, nego da s prijetnjama upozna javnost putem medija i da poručuje da će tražiti politički azil u Bruxellesu. To znači da je u Hrvatskoj nema tko zaštititi, nevjerojatno mi je to. A u HDZ-u se očito to shvaća kao normalno. Tko su ti ljudi koji joj prijete, jesu li povezani s Plenkovićem i zašto Plenković ne želi zaštititi ministricu u Vladi?”, istaknuo je Grmoja.

Govoreći o inicijativama za opozivom ministara naglasio je kako ga je “sram opozicije koja ne zna iskoristiti ovu situaciju”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI