GRMOJA UDARIO NA PLENKOVIĆA KAO NIKADA! ‘Ima li sumnje da je Plenković glavni mecena korupcije u DORH-u?’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja u objavi na Facebooku očitovao se oko premijerove “podrške šefici DORH-a” i “nakon DORH-ovog diletantskog zataškavanja korupcije pred EU tužiteljima”.

PLENKOVIĆ PODRŽAVA ŠEFICU DORH-a ČAK I NAKON DORH-ovog DILETANTSKOG ZATAŠKAVANJA KORUPCIJE PRED EU TUŽITELJIMA
Europska tužiteljica Laptoš je 14. studenog 2021. javno potvrdila kako informacije o korupciji Plenkovićeve Gabi nije Uredu europske javne tužiteljice (EPPO) dostavio DORH, nego europski OLAF. Nije to bio samo običan “propust” – kako su nas zatim uvjeravale šefice DORH-a i USKOK-a – već se radi o kršenju Uredbe EU (Službeni list EU br. 2020/2223) u kojoj je precizno utvrđena obaveza države da EPPO-u dostavi sve informacije i dokumente o prijevarama na štetu financijskih interesa EU.
Frka- Petešić mi je dopisom potvrdio da Plenković nastavlja podržavati šeficu DORH-a, čak i nakon saznanja da su u DORH-u zloporabili službene položaje i prekršili Uredbu EU kako bi sakrili informacije o korupciji HDZ-ove ministrice i članice Predsjedništva HDZ-a Žalac.
Izgleda jednostavno, zar ne? DORH je kršenjem Uredbe EU zaštitio Plenkovićevu miljenicu od progona EU tužitelja, a Plenković je uzvratio političkom zaštitom čelne osobe DORH-a.
Sumnja li itko nakon ovog skandala da je Plenković glavni mecena sustavne korupcije u državnom tijelu predviđenom za borbu protiv korupcije u Hrvatskoj?, napisao je Grmoja na Facebooku.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI