GRMOJA SE DIGNUO NA NOGE I OBJAVIO VIDEO: ‘Idem hitno za Zagreb, vladajući na prevaru žele ubiti referendum’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Nikola Grmoja saborski zastupnik MOST-a na Facebooku je objavio da hitno vozi za Zagreb jer vladajući žele zabraniti svaki referendum.

“Vozim hitno za Zagreb jer su vladajući na prevaru i na silu na raspravu stavili izmjene Ustava kojima žele ubiti mogućnost referenduma!

Svjesni su da dolazi teška jesen i žele građanima oduzeti pravo da kažu što misle o potezima vladajućih. Nažalost, u tome im pomaže dio oporbe! Most je kao i uvijek dosad uz svoj narod i pravo na referendumsko izjašnjavanje”, rekao je Grmoja.

 



Hrvatski sabor u srijedu nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu da se pristupi promjeni Ustava u dijelu koji se tiče referenduma, koji su potpisala 92 zastupnika, kao i s tim povezanim izmjenama Ustavnog zakona o Ustavnom sudu RH.

U njemu se predlaže da za raspisivanje državnih referenduma uvjet ne bude više podrška 10 posto od ukupnog broja birača (što iznosi više od 360.000 birača), nego da to bude 250.000 birača.

Predlaže se i izmjena ustavne odredbe prema kojoj odluku donosi većina birača koji su pristupili referendumu, i to tako da je uvjet za promjenu Ustava i organskih zakona najmanje trećina svih birača, a za ostala referendumska pitanja morala bi se izjasniti najmanje četvrtina svih birača.

Od ukupno 151 saborskog zastupnika, HDZ je za svoju inicijativu prikupio 92 potpisa, što znači da bi im trebalo još devet ruku za konačno izglasavanje Ustava.

Prijedlog HDZ-a podržala je i većina iz najvećeg oporbenog Kluba Socijaldemokrata, Fokusov Dario Zurovec, Hrvoje Zekanović i Marijana Petir.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI