GRMOJA OTVORIO NOVI FRONT, NAGAZIO JE PLENKOVIĆA! ‘Poštovani premijeru može li jadnije?’ Iznio dokaze da je premijer lagao

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja na svom je Facebooku objavio, kako kaže, dokaze da je premijer Andrej Plenković u Saboru lagano da ništa ne zna o zataškavanju prijevara pri zapošljavanju u diplomaciji.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Premijer Plenković je lagao i obmanjivao hrvatsku javnost 14. srpnja 2022. kad je izjavio da nije upoznat s činjenicom kako su se veleposlanik Paro i inspektor u MVEP-u Božić – na saslušavanjima pred Antikorupcijskim vijećem 2018. i 2019. – zapleli u proturječnim iskazima dok su zataškavali prijevare počinjene pri zapošljavanju u diplomaciji.

Plenković je u Saboru ustvrdio da nema pojma o kontradiktornim iskazima Pare i Božića, iako su mu prethodno čak četiri puta dostavljeni dokazi kako su njegove diplomatske uzdanice lagale radnom tijelu Sabora za borbu protiv korupcije.

Prvi put je Plenkoviću dokaze dostavio diplomat Sabljak, a zatim mu je čak tri puta iste dokaze dostavila i pučka pravobraniteljica Šimonović Einwalter.Cijelu svoju karijeru temeljim na poštenju i nekorumpiranosti – javno je sebe veličao Plenković. Pogledajte dokumente koji ilustriraju koliko je zaista pošten i nekorumpiran aktualni premijer naše države.

Lagati svom narodu da bi zaštitio prevarante u diplomaciji. Može li jadnije poštovani premijeru?”, napisao je Nikola Grmoja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI