Grmoja odbrusio SDP-u i HNS-u: Moralne lekcije idu držati oni koji su glasovali za dokazanu plagijatoricu u Ustavni sud

Patrik Macek/PIXSELL

Svoj stav o Barišiću iznijet će kod glasovanja

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja izjavio je kako Mostovi zastupnici neće sudjelovati u raspravi o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću, već će tijekom glasovanja iznijeti svoje stajalište o oporbenom zahtjevu da mu Sabor izglasuje nepovjerenje zbog optužbi za plagiranje, kao i funkcioniranju Vlade, prenosi HRT.

Most neće sudjelovati. Smatramo da je inicijativa koju su pokrenuli zastupnici SDP-a i HNS-a apsolutno moralno dvojbena jer moralne lekcije idu držati oni koji su glasovali za dokazanu plagijatoricu u Ustavni sud. Kada smo mi prosvjedovali protiv toga, tada im to nije smetalo. Nećemo sudjelovati, a naš stav o ministru Barišiću i daljnjem funkcioniranju Vlade iznijet ćemo kod glasovanja, rekao je Grmoja novinarima u Saboru.

Na pitanje kada će biti glasovanje, odgovorio je: Ne znam, kada bude stavljeno na dnevni red.

Upitan ima li Most svoje stajalište, odgovorio je: Da, mi smo sa stavom upoznali i partnere, a na dodatni upit zašto svoje stajalište ne žele javno iznijeti, rekao je kako je “to zbog funkcioniranja Vlade i činjenica koje su izašle”. Stav imamo, ali ćemo ga javno prezentirati kod glasovanja, poručio je Grmoja.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI