GRMOJA KOMENTIRAO HDZ-ov PROGRAM: ‘Zanimljivo je da se ne govori o ključnim problemima, a to je gospodarstvo i obračun s korupcijom’

Screenshot N1

O novom četverogodišnjem programu HDZ-a za N1 je govorio Mostov Nikola Grmoja.  Osvrnuo se na obiteljsku politiku i program Mosta.

“Nismo vidjeli cijeli program, čudno je da je pušten u jedne novine naglasak baš na obitelj. Čini mi se da Plenković šalje signal Parizu, Berlinu ili Bruxellesu, a osim toga možda HDZ, budući da je koalicijski potencijal trenutno slab, šalje signal i prema određenim lijevim strankama. Zanimljivo je da se u programskom dokumentu, koji definira smjer stranke, ne govori o ključnim problemima – gospodarski problemi, obračun s korupcijom itd.”, rekao je Grmoja.

Usporedio je Mostv i HDZ-ov program.

“Obiteljska politika je jedna od najvažnijih u društvu, smatramo da je obitelj nukleus društva, definirali smo kao i Ustav što brak jest, a naveli smo i konkrektne politike. Odredili smo obitelj, ali smo se posvetili konkrektnim politikama. Sloboda je ključna vrijednost naše deklaracije. Bavimo se i političkim sustavom – moć odlučivanja se ne smije prebacivati s naroda na tehnokratska tijela, građani trebaju odlučivati”, istaknuo je.

Na pitanje jesu li se u sklopu tih sloboda dotaknuli i sloboda i prava žena na pobačaj, Grmoja je odgovorio kako se “nisu dotakli tog pitanja, ali su se dotakli prava na priziv savjesti”.



“On je sad u Hrvatskoj pod napadom, ali postavljam pitanje onima koji to napadaju, hoće li time biti narušena prava pacijenata. Mislimo da je priziv savjesti jako bitan, da svaki čovjek na njega ima pravo, to je temelj. Govorili smo o nepovredivosti života i fokusirali smo se na te slobode. Nitko ne može utjecati na bilo čiju savjest”, zaključio je Grmoja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI