GRLIĆ RADMAN REAGIRAO NA ODLUKU SCHMIDTA: ‘Nagradila se huškačka retorika, nesnošljivost i mržnja prema Hrvatima’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je kako je retorika visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta “huškačka”.

“Republika Hrvatska razočarana je donošenjem samo parcijalnog dijela izmjena Izbornog zakona u BiH od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta”, izjavio je šef hrvatske diplomacije u četvrtak.

“Također, Vlada RH žali što se odustajanjem od balansiranog rješenja nagradila huškačka retorika, nesnošljivost i mržnja prema Hrvatima i samom visokom predstavniku od strane Bakira Izetbegovića, Željka Komšića i drugih bošnjačkih predstavnika i medija”, dodao je.

Podsjetimo, Schmidt je dan ranije donio izmjene Izbornog zakona u BiH, a prije toga održani su prosvjedi u Sarajevu protiv takvih rješenja.

“Visoki predstavnik Schmidt i naši partneri i saveznici SAD i Europska unija imaju potporu Republike Hrvatske za nastavak izmjena Izbornog zakona. Pri tome je važno ne podleći na neprimjerene i štetne pritiske iz političkog Sarajeva. Inače, dolazimo do situacije da jezik sile pobjeđuje jezik razuma, suradnje i kompromisa, te euroatlantske budućnosti Bosne i Hercegovine”, ističe Grlić Radman. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI