GRBIN UPOZORAVA GRAĐANE NA TEŠKU JESEN: ‘Ako možete otići na ljetovanje, otiđite, ali vodite računa da nas čekaju ozbiljna jesen i zima’

Foto: Sasa Buric/Cropix

Nakon sjednice proširenog Predsjedništva SDP-a, predsjednik te stranke Peđa Grbin rekao je da hrvatske građane očekuje teška jesen. Dodao je kako Vlada ne vodi brigu o životnom standardu već jedino o cijeni goriva.

Na sjednici su osim članova predsjedništva SDP-a sudjelovali i SDP-ovi zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, a Grbin je rekao da su dvije glavne teme bile pravo žena na izbor i životni standard u vrijeme inflacije.

“Mogu poručiti građanima da koriste novac na razuman način. Ako možete otići na ljetovanje, otiđite, ali vodite računa da nas čekaju ozbiljna jesen i zima”, istaknuo je Grbin na konferenciji za novinare.

Predsjednik SDP-a smatra da Vlada ne koristi alate kojima bi mogla pomoći onima koji si ne mogu priuštiti ljetovanje na moru ili koji će si teško priuštiti grijanje na jesen.

“Vlada se koncentrira jedino na cijenu goriva i ‘drži fige’ da cijene ne rastu na svjetskom tržištu. Na to se svela antiinflatorna politika Vlade, mjere se donose 24 sata unaprijed, što je prekasno”, naglasio je.



Rekao je kako će SDP u rujnu predstaviti treći paket mjera za borbu protiv inflacije te dodao kako su te mjere za građane mnogo važnije od rasta rejtinga koji su Hrvatskoj dodijelile kreditne agencije

SDP se neće baviti samo utjecajem inflacije na život građana, već će se zalagati i da pravo žena na odlučivanje o svom tijelu uđe u Ustav.

“Žene imaju pravo na izbor, nećemo nikome dopustiti da se pogoršanje ekonomskih okolnosti koristi kao alibi za smanjivanja nečijih ljudskih prava”, zaključio je šef SDP-a.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI