GRBIN POZVAO PLENKOVIĆA I NE ODUSTAJE: ‘Sutra će pokazati je li hrabar čovjek ili kukavica, to su njihove sante leda zato se boje’

Foto: Sasa Buric/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u ponedjeljak je, dan uoči sjednice Antikorupcijskog vijeća pred koje su pozvani i premijer Andrej Plenković i bivši ministar Tomislav Ćorić, ocijenio da će premijer pokazati je li hrabar ili kukavica, ovisno hoće li se odazvati na tu sjednicu.

“Antikorupcijsko vijeće je radno tijelo Sabora i u parlamentarnoj demokraciji Vlada odgovara parlamentu, dolaziš na saborska tijela i odgovaraš na pitanja. To činiš ako imaš hrabrosti, ako si kukavica, to nećeš napraviti. Zato će Andrej Plenković sutra u 11 sati pokazati je li hrabar čovjek ili kukavica”, izjavio je Grbin u Saboru.

“Činjenica je da u Sabor dolazi sutra u podne pokazuje da mu vrijeme nije problem, da bi mogao biti tu ako bude htio. Ako ne želi i nema hrabrosti, neće doći i neće se suočiti sa svim pitanjima na koja bi bilo normalno da odgovori”, rekao je Grbin.

“Ključno pitanje je kako je moguće da iz nacionalne naftne kompanije dođe, preko člana HDZ-a na račun firme Plenkovićevog prijatelja, preko milijardu kuna. Morao bi odgovoriti je li za to znao i što je napravio kao predsjednik Vlade da se takve stvari ne događaju”.

Grbin smatra da Plenković bježi od tih pitanja jer je to “očito vrh sante leda koju su nam stvorili HDZ-ovci”.Traži da se o toj tematici osnuje istražno povjerenstvo a problem korupcije na slučaju Ine dovest će do toga da će svi građani plaćati skuplje gorivo, režije i teže živjeti.

Premijer bježi od tih pitanja jer nema odgovore a sustav upravljanja hrvatskom naftom i plinom sveden je na to da ne ide u korist građana nego u korist pojedinaca koji su povezani sa strankom na vlasti, poručio je Grbin.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI