GRBIN O STANJU U SDP-u: ‘Nije logično da stranka koja čini Klub u Saboru ne može utjecati na to tko je dio tog kluba’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je na konferenciji za novinare u subotu govorio o stanju u stranci. Naime, Predsjedništvo SDP-a sastalo se u Tuheljskim toplicama.

Grbin je na početku kazao da je kao predsjednik stranke odgovoran za sve što se događa u stranci te da rejting stranke sigurno nije onakav kakav bi željeli.

Tvrdi da je prioritet savjetovanja definirati prioritete u smislu politika te da je stanje u stranci tema za stranačka tijela.

Dotaknuo se i situaciju u Klubu SDP-a u Hrvatskom saboru.

“Saborski klub po statutu SDP-a može primiti u članstvo i nestranačke osobe. Sjednica Kluba će se održati prije početka zasjedanja Sabora. To ću reći kolegama koji su dio tog Kluba, a tek onda javnosti”, kaže Grbin te dodaje da su o promjenama obavijestili Sabor.



“Mi po poslovniku Sabora moramo obavijestiti o promjenama. Ono o čemu će se raspravljati na Klubu ću prvo prezentirati kolegicama i kolegama u Klubu, a onda ću prezentirati medijima”, objašnjava Grbin.

Kaže da poslovnik o radu Kluba ne definira članstvo u Klubu, već je tu poslovnik Sabora.

“Svaka rasprava o Kluba prvo će se dogoditi na tijelima stranke, a nakon toga u javnosti”, rekao je Grbin koji smatra da nije logično da stranka koja čini Klub po poslovniku Hrvatskog sabora ne može utjecati na to tko je dio tog kluba, javlja N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI