GRBIN KOMENTIRAO GOTOVČEVE POTEZE: ‘Napravio je štetu stranci i to u trenutku dok se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj ekonomskoj i koruptivnoj krizi’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U kontekstu unutarstranačkog obračuna u SDP-u dogodile su se svakakve situacije. Tako Viktor Gotovac negira ucjenjivanje dok Tomislav Tomašević i Peđa Grbin tvrde da je bilo ucjenjivanja. Što se zapravo dogodilo i je li Gotovac nazvao Tomaševića i od njega tražio smjenu Joška Klisovića u zamjenu za potporu u Zagrebačkoj skupštini, ali i kako bi došao na njegovo mjesto? O tome je za HRT govorio predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

“Ono što mogu reći jest da bilo kakva ucjena gdje tražiš stvari koje su vezane uz stranku u zamjenu za nešto što je u interesu građana, to nije prihvatljivo. Mi se moramo brinuti o interesu građana, ako je neka odluka dobra mi je moramo podržati”, rekao je Grbin.

Smatra kako je Gotovac napravio štetu stranci, a bez ikakvih konzultacija raskinuo je jedan sporazum.

“To je napravio u trenutku dok se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj ekonomskoj i koruptivnoj krizi”, istaknuo je predsjednik SDP-a.

Dodao je kako je za raskid sporazuma doznao nakon odluke Gradskog odbora.“Odgovornost Gotovca je zapovjedna. Razgovarat ćemo i vidjeti kako da iz ovoga izađemo jači”, napomenuo je Grbin.

Na pitanje jača li stranku izbacivanje onih koji su neistomišljenici, odgovorio je da stranka mora riješiti situaciju s onima koji ne žele surađivati i raditi te da su oni to i napravili.

O redefiniranju odnosa s Možemo, Grbin kaže da je ključno da se osigura funkcioniranje grada.

Zaželio je brz oporavak premijeru Andreju Plenkoviću koji je ponovno obolio od Covida-19.

“Nemamo naviku stjecati političke bodove dok je netko bolestan ili ima neku obiteljsku situaciju. To se ne radi. Bit će aktualno prijepodne kada premijer ozdravi i na njemu ćemo postaviti sva ona pitanja na koje građani očekuju odgovore”, naglasio je Grbin.

Govorio je Grbin i o odluci da hrvatski plin ostaje u hrvatskim rukama te da će ga INA prodavati HEP-u.

“Ta je odluka u velikom dijelu nužna, ali je trebala biti donijeta ranije. Međutim, ona je otvorila pitanje je li osigurano da se taj plin nastavi vaditi, da nastavi teći dalje. Posebno me zanima zašto kada je ekipa oko ‘dede Daneta’ trgovala tim plinom, on je iz INA-e išao po točno duplo nižoj cijeni nego što je to Vlada danas odredila. Znači kad HDZ-ovac prodaje Plenkovićevom prijatelju, onda može ići po 20 eura, a kada INA prodaje HEP-u za hrvatske građane, onda to ide po duplo višoj cijeni. Očekujem vrlo jasan odgovor od Vlade, Filipovića i Plenkovića. To je pitanje na koje bi trebali odgovoriti puno prije aktualnog prijepodneva”, zaključio je Grbin.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI