GRBIN IZAZVAO PANIKU U SDP-U! Strankom kruže gadne glasine: Srljamo u propast

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dojmovi nakon parlamentarnih izbora polako, ali sigurno splašnjavaju, no unatoč tome u najvećoj oporbenoj stranci atmosfera dugo nije bila usijena, kao što je to slučaj ovih dana. I sami SDP-ovci ispod glasa priznaju da im posljednjih dana nije lako te da su izbornom katastrofom šokirani. Ponovno su se probudili stari animoziteti, a oživjeli su i svi oni problemi koje su proteklih godina gurali pod tepih. To što je Davor Bernardić nakon poraza podnio ostavku njegove kolege naprosto nije zadovoljilo.

”Mi smo trenutno u razdoblju velikih izazova, Bernardićev odlazak je tek kozmetička promjena koja nije i neće biti dovoljna, ako se stranka u cijelosti ne reorganizira, dio nas je i prije kampanje, ali i u samoj kampanji upozoravao na to da idemo u propast, malo onog što smo radili je imalo smisla, nisu tu problem samo liste o kojima se progovaralo, jednostavno nismo bili koordinirani na terenu, naši nositelji listi nisu se profilirali, nismo slali jasne poruke, kampanja je bila puna floskula, izlizanih fraza, nismo ponudili ništa novo, ni drugačije i to nam se obilo o glavu”, smatra naš sugovornik iz SDP-a koji je stava da stranci treba duboka promjena. No, premda svjesni što im treba u SDP-u već sada počinju negodovati na ono što im se nudi.

”Peđa Grbin nije riješenje, nama zapravo kronično nedostaje ljudi, Grbin je isto neinovativan bacač fraza, on nije nikakvo osvježenje, njegovim dolaskom na čelo SDP-a zajamčit ćemo Plenkoviću vladavinu do smrti, on je dobar dečko, ali ne i netko s kime možemo računati na oporavak, mi svi kao da nismo shvatili poruku koju su nam birači poslali, nije rezultat izbora samo kazna za Bernardića, njime su kažnjeni i Grbin, i Hajdaš i kompletna stranačka struktura, naprosto su se ljudi zasitili svih taktiziranja, sukoba, previranja. Mi posljednjih godina ništa osim toga svojim biračima nismo niti servirali, a to nema veze samo sa Bernardićem. Zato nam i treba neko posve novo, drugačije lice koje će odskočiti. Treba nam sposoban karizmatik koji će ponuditi novi program, drugačiji koncept, no bojim se da mi toga nemamo, barem ne iz onoga što nam se sada nameće kao novo rukovodstvo”, konstatira naš sugovornik.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI