GRBIN ĆE POZELENJETI OD BIJESA KAD OVO ČUJE! VIDOVIĆ: ‘Ovo što sad vidimo u SDP-u nisam vidio u staroj Partiji, Savezu komunista’

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Davorko Vidović komentirao je previranja u toj stranci.

“Mogu reći da bih priželjkivao da se ova kriza koju je proizvelo rukovodstvo Predsjedništva i predsjednik stranke bez ikakvog racionalnog razloga i povoda, da se razriješi. Hoće li se u tome uspjeti, ne znam”, kazao je Vidović za N1.

“Ovisi i o tome kakvi će biti prijedlozi u kojoj mjeri će se respektirati posljedice koje su izazvane činjenicom da je bačena bomba u vlastitu kuću. Posljedice se moraju prihvatiti. Činjenica je da je ovo nezabilježeno, da stranka izbaci sama, ničim izazvana, četiri svoja zastupnika, da se smanji vlastiti klub. To je ozbiljna šteta”, rekao je Vidović.

Dodao je da nije bilo povoda za izbacivanje te da je tragično da se jedna velika stranka uništava od strane vlastitog vodstva. Ne slaže se s izbacivanjem članova navodeći da je to u suprotnosti s duhom stranke koja se naziva demokratska.

“Ne raspušta se članstvo. Temeljna funkcija stranke je okupljanje. Mi smo kao Jehovini svjedoci 93-94. godine hodali po Hrvatskoj, skupljali te ljude gotovo u poluilegali. Ljudima su dizali aute u zrak, dobivali smo prijetnje”, opisao je Vidović.



“Postoje ljudi koji su najbolje godine utkali u izgradnju takve stranke. Mi smo 90-ih bili azil, utočište za ljude koji su se osjećali prestrašenima. To je bilo vrijeme divljeg nacionalizma, rata, nesigurnosti… Ovo što sad vidimo u SDP-u, izbjegavanje razgovora, ja to nisam vidio u staroj Partiji, Savezu komunista”, zaključio je Vidović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI