GRBIN BRANI MILANOVIĆA: ‘Očekujem da i dalje bude glasan i ukazuje na stvari koje u Hrvatskoj nisu dobre’

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin bio je gost Intervjua tjedna TNT-a N1 televizije. Kazao je kako je zadovoljan organizacijom stranačkih izbora.

Viktor Gotovac i Matej Mišić ulaze u drugi krug izbora za predsjednika zagrebačkog SDP-a. “Ta dva kandidata su mi obojica bliski, nemam favorita“, rekao je Grbin te dodao kako je raspuštanje zagrebačke organizacije bilo neophodno jer je bila pomrežena ljudima oslonjenima na Milana Bandića.

Na pitanje o suradnji s Možemo i treba li nešto mijenjati u koaliciji, rekao je kako svaki odnos treba unaprjeđivati te da će s njima sjesti u prvoj polovici godine i analizirati što treba popraviti.

Ne strahuje od dva SDP-a s obzirom na to da izbačeni SDP-ovci najavljuju osnivanje svoje stranke. “Takve stvari su se i prije događale i završile su neslavno”, smatra Grbin.

Komentirao je i loše stanje u SDP-u. “Svaki dan evaluiram što sam napravio jučer. Ima trenutaka kad nisam zadovoljan, a ima trenutaka kad sam zadovoljniji. Ciljevi su podizanje organizacijske strukture, nove politike i pobjeda na parlamentarnim izborima. Preuzimanje odgovornosti, ako se to ne dogodi, nije upitno”, rekao je Grbin.



Kaže kako mu je cilj maknuti se od negativnog naslijeđa u Splitu, sjesti razgovarati s gradonačelnikom, a s obzirom na Franićevo ponašanje, da su očito pogriješili. Svjestan je da u Slavoniji imaju problem. Tvrdi da je SDP najjača oporbena stranka i da se nijedna druga stranka oporbe ne može s time uspoređivati.

Brani ponašanje predsjednika Zorana Milanovića. “Milanović je predsjednik RH, obavlja dužnost koja nije samo formalna. On obnaša vlast. U kampanju je ušao s programom gdje je rekao da će mu najjače oružje biti riječ, zato su ga ljudi birali. Od Milanovića očekujem da i dalje bude glasan i ukazuje na stvari koje u Hrvatskoj nisu dobre. Dok god je većina onoga što govori u skladu s onim što mislimo u SDP-u, sretan sam što otvara te teme. Žao mi je što nije izabrana prva kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda, ali i drugi kandidat je dobar”, napominje Grbin.

Ne slaže se s vladajućima oko covid potvrda te smatra da takve odluke ne može donositi Stožer. Novi-stari Dan državnosti je za njega “sramota koju je HDZ napravio”.

Najavljujući možebitnu koaliciju s Možemo na sljedećim parlamentarnim izborima kazao je da je uobičajeno da osoba koja će biti kandidat za premijera dolazi iz najjače stranke u toj koaliciji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI