GRADSKOJ PLINARI ZAGREB OPSKRBA BLOKIRAN RAČUN! Nije poznato tko ga je i iz kojih razloga blokirao

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Gradska plinara Zagreb Opskrba prošle godine ostvarila je nekoliko stotina milijuna kuna gubitaka i to uglavnom zbog djelovanja bivše vlasti. Zagrebački gradonačelnik Tomislav  Tomašević nedavno je rekao da su uspjeli osigurati da tijekom zime ne bude obustave plina, ali da traže druga rješenja.

Kao jedno od rješenja spominjala se prodaja Gradske plinare Zagreb Opskrbe HEP-u.

Potkraj ožujka Tomašević je rekao da će konkretno rješenje za Opskrbu predstaviti nakon dubinske analize i vrednovanja udjela, što će biti završeno kroz nekoliko mjeseci. Na pitanje je li realan stečaj Opskrbe, odgovorio je kako “ne želi ići u nikakve uzbune koje se možda neće ni dogoditi”.

No, račun Gradske plinare Zagreb Opskrbe ovih je dana blokiran. Zasad nije poznato tko ga je blokirao, zbog kojih razloga i kako će se dalje sve razvijati.

Prema službenim podacima Fine, ova je gradska tvrtka u blokadi od ponedjeljka, a ima nisku bonitetnu ocjenu D2.Za sada još nema službenih podataka, ali kako neslužbeno doznaje portal Zagreb.info, netko je od vjerovnika pustio zadužnicu na naplatu. Prema saznanjima, novac je uplaćen te se čeka deblokada računa.

Zagrebački gradonačelnik u utorak ima redovnu konferenciju za novinare pa se očekuje da će komentirati i ovaj slučaj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI