GRADSKI VIJEĆNIK PETEK OBJAVIO NEUGODAN POST: Usporedio javnu nabavu vozila za vrijeme Bandića i Tomaševića!

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Gradski zastupnik SDP-a Renato Petek objavio je podulji status na Facebooku u kojemu je usporedio javnu nabavu vozila za vrijeme Bandića i Tomaševića. Petek tvrdi da ‘nema puno suštinske razlike u sadržaju natječaja’. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Full nelagodno! Uspoređujem javnu nabavu vozila za vrijeme Bandića i Tomaševića. Nema puno suštinske razlike u sadržaju natječaja, što mi odmah stvara nelagodu i svrab kože, jer sam smatrao da su takvi javni pozivi iza nas, da bu sve takvo vrmlo Bandićevom smrću i ukopom na zelenu površinu izvan groblja Mirogoj. Model najma je isti. Broj vozila veći. Ugovor izdašniji.

Pobjednik natječaja isti. A za Bandićeve ugovore je bilo rečeno da natječaj ‘smrdi iz aviona’ te da je takav model ‘nedopustiv i bezobrazan’ te da će se tome poslije izbora stati na kraj. Stoga sam obrazloženje zatražio od gradonačelnika Tomaševića koji je obećao poslati mi analizu temeljem koji se odlučio s natječajem ala Bandić. Opet. Razlika jest u tome što je sada ugovoreno više električnih i hibridnih vozila, a manje luksuznih vozila. A iz analize ćemo vidjeti što je ponukalo Tomaševića da ide dobro uhodanim Bandićevim stopama javne nabave. U čemu vidim problem?

1. Gradonačelnik je predizborno obećao da Grad/Holding više nikada neće ugovarati vozila modelom preskupog dnevnog najma. Prije 16 mjeseci je kritizirao taj oblik najma vozila, a sada se odlučio za isti, iako je još prije nekoliko godina Državna revizija ustvrdila da se radi o ekonomski najmanje isplativom modelu nabavke vozila te neopravdanom trošku. Tomašević je tada ustvrdio da se radi o ‘neodgovornom trošenju javnog novca’ i ‘pogodovanju privatnim poduzećima’ te obećao da ‘će sve vrste ugovaranja vanjskih usluga koje su nepotrebne ili neefikasne ukinuti, posebno one koje je državna revizija označila kao takve’.

2. Tomašević je u ožujku 2021. uputio i kritiku kako tvrtka Viator iz Splita dobiva 90 posto natječaja u gradu u vrijeme zadnjeg Bandićeva mandata. Kod njega, za sada, imaju skor 100%.



3. Tomašević se poslije izbora pohvalio kako je srezao broj službenih vozila, sa 146 na 44. No novi ugovor sad obuhvaća čak 224 vozila trajanja 24 mjeseca, ukupne vrijednosti 18 milijuna kuna. Kritizirani zadnji Bandićev ugovor je bio za 151 vozilo ukupne vrijednosti 4.5 milijun kuna”, napisao je Petek u objavi na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI