GRADSKA PLINARA ZAGREB OPSKRBA U PROBLEMIMA: Povlače se još dva opskrbljivača plinom

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Ono čega su se pribojavali u Gradskoj plinari Zagreb Opskrba (GPZO) sada se počinje ostvarivati. Naime, još dva opskrbljivača plinom, a to su križevački Radnik-plin i Plin Vrbovec, povlače se i svoje korisnike obavještavaju da nisu više u mogućnosti nastaviti s opskrbom plinom.

Pritom ih upućuju na GPZO, koja je na njihovom području opskrbljivač u obvezi javne usluge, piše Poslovni dnevnik.

Zbog poremećaja cijena na tržištu, opskrbljivači nisu u mogućnosti nastaviti s opskrbom krajnjih kupaca. Kako su ih izvijestili proteklih dana, u današnjim tržišnim uvjetima morali su povećati prodajnu cijenu više od deset puta.

Svoje korisnike iz redova kućanstava usmjerili su na GPZO, koji im na tom području može osigurati isporuku plina po reguliranoj cijeni, dok pravne osobe plin mogu nabavljati od drugih opskrbljivača na tržištu.

Podsjetimo, nedavno je GPZO upozorio na mogući problem zbog neočekivanog priljeva velikog broja kućanstava od drugih opskrbljivača, koji bi mu mogao prouzročiti golem gubitak od 100 milijuna eura.Inače, GPZO ima oko 350 tisuća postojećih korisnika, za koje je na vrijeme osigurao plin. Zbog problema lokalnih opskrbljivača, očekuju moguć dolazak i do 50 tisuća novih korisnika, za koje će plin morati naknadno nabaviti na tržištu i prodavati im po reguliranim cijenama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI