Gradonačelnik Bleiburga podijelio s javnosti što misli o komemoraciji

Screenshot

"Nije nam drago da naš grad i Austrija kao država općenito imaju takav imidž koji ne zaslužuju.", navodi

Razgovor s dugogodišnjim gradonačelnikom Bleiburga, Stefanom Visotschnigom koji je govorio o komemoraciji donosi Novi list.

“Mi protiv održavanja takvog okupljanja u spomen na stradale nemamo apsolutno ništa, baš kao niti protiv održavanja mise, te je Grad Bleiburg pripomogao tome da se na toj poljani umjesto križa koji je nekad stajao, podigne pravi spomenik.

Međutim, ono što primjećujemo u posljednje vrijeme je to da se ovom obilježavanju sve više priključuju neonacisti iz pola Europe, pa je tako prošle godine bilo 9 prijava i 7 presuda, a stižu i različite grupe prosvjednika koje se sve više šire prema samom gradu Bleiburgu.

Nije nam drago da naš grad i Austrija kao država općenito imaju takav imidž koji ne zaslužuju.

Bleiburg ne želi uz sebe vezivati negativne konotacije, pa sve ovo što se događa zapravo postaje problem na višem, regionalnom nivou. Kako bi se on riješio, objavili smo nedavno rezoluciju kojom tražimo od nadležnih državnih institucija koje imaju vlast u rukama da nam pomognu regulirati stvari putem zakonskih okvira”, rekao je Visotschnig za Novi list.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI