Građani podijeljeni oko slučaja Turudić i izjave udruge sudaca: ‘Bavite se pravom a ne se*som’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Udruga hrvatskih sudaca u izjavi je prokomentirala spornu prepisku suca Ivana Turudića s Josipom Rimac, ali i druge povezane poruke ističući kako postoji Kodeks sudačke etike kojeg se svaki sudac mora pridržavati, ali i da je postupak biranja šefa Državnog odvjetništva izuzet od subene vlasti, te naglašava kako je sada odabir Glavnog državnog odvjetnika “dio političkog postupka”, to jest da je politika ta koja vrši izbor tog dužnosnika.

U anketi smo upitali građane što misle o slučaju Turudić i izjavi Udruge hrvatskih sudaca koja navodi da je “biranje Glavnog državnog odvjetnika sada dio političkog postupka koji se ne odnosi na sudbenu vlast, ali i da se svaki sudac treba pridržavati Kodeksa sudačke etike”.

“Bavite se pravom a ne sexom”, napisao je jedan čitatelj, vjerojatno aludirajući na prisan izričaj u izmijenjenim porukama suca Turudića i Josipe Rimac (sada Plesić), a drugi kratko i jasno poručio: “Etika i HDZ.”

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

“Zakon jačeg, korupcija, kriminal, mafija, po prirodi stvari, sistemski i umreženo i na nivou EZ”, piše treći čitatelj, a četvrti dodaje: “Obični prevarant kao i sve u Hrvatskoj. Sad će nam Brena u Areni vratiti povjerenje u budućnost.” “Sramotno!! Na žalost, korupcije na svakom koraku!!! Ovo nema nigdje u svijetu!!!!”, ustvrdila je čitateljica.

Dio čitatelja stao odlučno u obranu suca Ivana Turudića

Neki zdušno podržavaju izbor suca Visokog kaznenog suda Ivana Turudića za novog Glavnog državnog odvjetnika. “Sve najbolje o njemu”, napisala je jedna naša čitateljica.



Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Drugi čitatelj je citirao, ali bez dijakritičkih znakova, početak priopćenja HOS-a. “Nije vam smetao partizan Bajic, udbas Cvitan ili mason Jelinic……”

Treći čitatelj ga je u cijelosti podijelio kako bi istaknuo da je u suglasju s HOS-om koji u nastavku rečenice i prethodnom komentaru kaže “…ne smetaju vam ni UDBA-ši, ni KOS-ovci, ni masoni, ni pederi, ni lopovi… ali se strašno boje hrvatskog branitelja koji je rehabilitirao Stepinca i izručio Njemačkoj Udbine ubojice Perkovića i Mustača”.

Plenković ustraje na Turudiću kao kandidatu za GDO-a: ‘Strašno voajerizmom dilat’ privatne poruke’

“Lex Perkovic i udbasi ga zele pokopati ,pogotovo sto je i dragovoljac,sto se nije obogatio ,sto ispravno radi svoj posao”, zaključio je četvrti čitatelj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI