Grabar-Kitarović: Očekujem temeljitu istragu o uzrocima nesreće pada helikoptera

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U more između Zablaća i Zlarina danas oko 11 sati pao je helikopter, potvrdili su u šibenskoj policiji. Iz MORH-a je objavljeno da je riječ o vojnom helikopteru. Na pad helikoptera reagirala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Iz Ureda predsjednice RH poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“S dubokom zabrinutošću primila sam vijest o današnjem padu vojnog helikoptera kod otoka Zlarina. Dok iščekujemo cjelovite obavijesti o sudbini dvojice članova posade, u molitvama i mislima smo uz njihove obitelji.

Sigurnost naših zrakoplovnih posada je prvi prioritet te očekujem temeljitu istragu o uzrocima nesreće”, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice RH.

Podsjećamo kako je jutros u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter.



Odmah po dojavi na mjesto događaja upućena su dva broda postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju obaviještene su i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe.

Istraga o padu zrakoplova još je u tijeku, a danas će se u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u 14.30 sati održati konferencija za novinare u povodu pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI