‘GOVNA KOMUNJARSKA’! VANDALIZAM U ZAGREBU: Na zgradi MSU-a osvanuli ustaški simboli i sramotne poruke

Grafiti Igora Grubića koji su nastali u povodu otvorenja Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) 2009. godine u Zagrebu, noćas su uništili vandali, piše Jutarnji list.

Na jednom je grafitu Mickey Mouse koji drži u ruci zastavu sa srpom i čekićem, a ispod piše “You Won’t Fool Children of Revolution”.

Na drugom isti lik iz Disneyevog crtića meditira, dok ispod njega piše “The Only Revolution is a Spiritual Evolution”. Oba su natpisa prekrižena, kod jednog piše “Fuck Antifa” i nacrtan je ustaški simbol, a na drugom “Govna komunjarska”.,

Na srednjem je prekrižen srp i čekić ucrtan u siluetu Mickeyja Mousea.,

“Zvat ćemo policiju i prijaviti vandalizam nad umjetničkim djelom”, rekla je pomoćnica ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti Nataša Ivančević.



“U međuvremenu ćemo prekriti ove strašne natpise. Kako imamo šablone, u dogovoru s umjetnikom ćemo ponovo napraviti iste grafite jer je ove nemoguće spasiti. Zaštitari će pregledati naše sigurnosne kamere i pokušati pronaći posjetitelje. Vandalizam se dogodio u razdoblju od jučer poslijepodne do danas ujutro”, dodala je.

FOTO: Facebook

Imali su, kaže, problema tijekom poplave, i garažna su vrata djelomice ostala otvorena. Grafiti se nalaze na zapadnom dijelu muzeja, na zidu garaže. No do njih se ionako može doći i preko platforme.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI