GOTOVO JE! KRENUO KRŠ I LOM U SDP-u! Pljušte velike kritike na račun Grbina: Ovo je povijesni slom stranke

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Redovito istraživanje Crobarometar koje je neki dan objavljeno na Dnevniku Nove Tv, a prema kojem SDP podržava oko 15 posto ispitanika izazvalo je nemire u redovima Peđe Grbina, čelnika SDP-a.

Kako tvrde naši sugovornici iz najveće oporbene stranke, već idućeg mjeseca očekuju da njihovu stranku nadmaši platforma Možemo i Tomislav Tomašević kojima popularnost nezaustavljivo raste. ”Gotovo je, mi definitivno gubimo monopol na ljevici, ovakvom debaklu nismo svjedočili posljednjih 30 godina, ovo je slom naše stranke, slom socijaldemokracije, ali i slom Peđe Grbina kao lidera oporbe”, komentiraju naši sugovornici iz SDP-a zabrinuti za budućnost svoje stranke.

Kako tvrde, odgovornost za ovako loše brojke ne može snositi samo Grbin, no naglašavaju kako ni on od početka mandata nije napravio nikakav značajan iskorak za oporavak stranke koja pleše oko ruba političke provalije.

Nema pomaka

”Nemamo mi o čemu pričati, pogledajte samo kako izgleda naša kampanja za lokalne izbore, to je smijurija, sramotimo se na svakom koraku, nigdje se nismo uspjeli nametnuti, neprimjetni smo, a u Zagrebu nam prijeti jedan od najbolnijih poraza”, smatraju naši sugovornici te naglašavaju kako su najvećoj oporbenoj stranci potrebna konstruktivna riješenja.

”Neophodan nam je potpuni zaokret, naši ljudi u Saboru moraju se aktivirati i angažirati, aktualizirati svoje javne nastupe, Grbin je prvi koji bi se morao trgnuti po tome pitanju i osvijestiti, bio je vrlo agilan i kritičan onda kada je trebalo kritizirati Davora Bernardića, no ni sa njime ne vidimo nikakav pomak, ni iskorak. Za sada stranci nije dao ništa konkretno, ništa za što bi se mogli uhvatiti kao za strategiju oporavka”, zaključuje se u SDP-u u kojem su nove ankete donijele novi val sukoba i podjela.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI