GOTOVININ BIZNIS RASTE BRZINOM MUNJE: Zaposlio je novih 25 radnika, ostvario je dobit od 7 milijuna kuna

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

General Ante Gotovina, isto kao što je bio i uspješan u ratu, uspješan je u miru.

Njegova tvrtka Pelagos net farma i prošle godine je nastavila s rastom prihoda i solidnom zaradom, a uz to je osjetno povećala broj radnika.

Prema podacima, biznis s tunom s kojim se general Ante Gotovina bavi zadnjih osam godina nije osjetio koronakrizu.


Ukupni promet je lani iznosio 94,4 milijuna kuna što je za čak 20,4 milijuna kuna više nego 2019. Gotovina je uz to ostvario čistu dobit od gotovo 7 milijuna kuna, piše Tportal.

Pelagos uzgaja skupocjenu plavoperajnu tunu i pretežno je plasira u inozemstvo, i to uglavnom na japansko tržište. Tvrtka posjeduje uzgajalište u blizini Murtera, smješteno 11 nautičkih milja od logističkog sjedišta u Gaženici, koje ima kapacitet od 1500 tona u 12 uzgojnih jedinica.Odmah nakon osnivanja pokrenut je snažan investicijski ciklus u kojem je uz pomoć kredita HBOR-a i sredstava iz fondova Europske unije kompanija nabavila vlastitu ribarsku flotu te izgradila suvremene hladnjače kapaciteta 2000 tona i pogon za preradu inćuna kapaciteta 1000 tona. Prošle godine Pelagos je zaposlio 25 dodatnih djelatnika te se broj zaposlenih popeo na 131. Njihova prosječna plaća je oko 6000 kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI