GOTOVINA U NOVOM UNOSNOM BIZNISU: Tvrtka u njegovom suvlasništvu širi poslovanje

Dino Stanin/PIXSELL

Posljednjih nekoliko dana otkako je održao zapažen govor na obilježavanju 25. godišnjice Oluje, general Ante Gotovina ne silazi s naslovnica, kako domaćih tako i naslovnica medija u regiji.

Gotovina koji se inače nastoji držati podalje od javnosti, posljednjih godina posvetio se privatnom biznisu na kojega nije pretjerano utjecala niti pandemija koronavirusa. Tvrtka Pelagos net farma veliki je izvoznik tune, a ona je pak u suvlasništvu legendarnog generala. Iako je pred Hrvatskom, ali i pred cijelim svijetom neizvjesno razdoblje, uprava tvrtke u suvlasništvu Ante Gotovine ne posustaje.

Štoviše, planiraju nova ulaganja i širenje poslovanja. Uz uhodan biznis s tunom u uzgajalištu Balabra nedaleko od Murtera, tvrtka poslovanje planira proširiti i na ulov plave ribe, a za ovu godinu u planu je i kupnja novih brodova. Jedan bi trebao biti specijaliziran za ulov plave, sitne ribe, a drugi za rad u marikulturi.

Inače, tvrtka već posjeduje pogon za preradu inćuna čiji je kapacitet tisuću tona. Osim što je generalova tvrtka veliki uzvoznik, čini se kako je tvrtka i veliki poslodavac. U njoj, naime, radi 106 zaposlenika. Dobit im je koncem prošle godine iznosila oko milijun eura neto, što je ujedno rast od deset posto u odnosu na 2018. godinu. Dobit se odlukom svih suvlasnika ove godine ne isplaćuje, a uza sve to prošle godine ostvarili su deset milijuna eura prihoda što je čak 35 posto više nego godinu raniju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI